نظرتون درباره وبلاگ من چیه

آمار مطالب

کل مطالب : 109
کل نظرات : 0

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 5
باردید دیروز : 4
بازدید هفته : 9
بازدید ماه : 263
بازدید سال : 993
بازدید کلی : 1911

تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان ستاره ای  در کازرون و آدرس hamid.sh2050.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

شما لینک کنید موفق باشد منتظر شما هستم







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 9
بازدید ماه : 263
بازدید کل : 1911
تعداد مطالب : 109
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



ستاره درخشان در آسمان کازرون فال حافظ شیرازی

فال حافظ

 تلوزیون

تاریخ و ساعت پاور بانک
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : حمید رضا شجری
تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392
نظرات

 

آموزش پرورش بلدرچین



كليات

بلدرچين ها پر طاقت و نيرومند و خوش بنيه بوده و مي توان در محيطهاي مختلف با محدوديت هاي منطقي آدابته شوند.

بلدرچين ها پرندگاني هستند كه سريعا رشد كرده و در عرض حدود 6 هفته به بلوغ  مي رسند.

وزن زنده پرنده بالغ به شرح زير است :

بلدرچين نر 120 تا 150 گرم

بلدرچين ماده 150 تا 180 گرم

پرورش بلدرچين از سال 1900 ميلادي به منظور تهيه گوشت و تخم در كشور ژاپن معمول بوده است.

بلدرچين ها تخم زيادي توليد مي كنند. بلدرچين هاي ماده 260 عدد تخم در اولين سال تخمگذاري خود مي گذارند روي همين اصل بلدرچين ها كثير تخم هستند.بلدرچين ها ي ماده معمولا در حدود سن 50 روزگي به اوج توليد تخم مي رسند. بلدرچين ها 75 درصد تخم هاي خود را بين ساعت 3 تا 5 بعد از ظهر

 

 

توليد بلدرچين در دنيا

توليد بلدرچين در دنيا هم از نظر توليد  گوشت و هم از نظر مصرف تخم در افزايش است و اين در حالي است كه هنوز هم گوشت و تخم بلدرچين به عنوان غذائي تجملي مطرح مي باشد.براي توسعه كيفيت در امريكا بر روي نژادي از بلدرچين كه به اسم Bob White  مشهور است كار مي شود كه از نظر بزرگي جثه از همتاي ژاپني خويش بزرگتر بوده ولي گوشت آن به لذت نوع ژاپني نمي رسد.


ژنتيك پرندگان به توليد بهتر و اقتصاد رضايتبخش بخاطر تقاضاي گسترده انها انجاميده است.

آينده توليد بلدرچين در حقيقت چنين به نظر مي رسد كه در سراسر دنيا علاقه پرورش دهندگان طيور را به خود جلب نمايد.

عادي ترين نژاد بلدرچين بخصوص در كشور انگلستان بلدرچين ژاپني است.وزن متوسط ان 250 گرم و وزن نر ان كمي كمتر است.وزن تخم 14 گرم است.بلدرچين در حدود 200 تخم در سال مي گذارد و پرندگان جوان براي مصرف غذائي در حدود سن 40 روزگي با وزن زنده 250 گرم آمده مي شوند.جوجه هاي بلدرچين از بدو تولد بسيار پر تحرك و پر سروصدا بوده و يك جوجه بلدرچين معمولا داراي وزن 6 تا 8 گرم و حداكثر 10 گرم مي باشند.

 

درجه حرارت مورد نياز بلدرچين ها

جوجه بلدرچين ظريف و پر تحرك و در بدو تولد فاقدقدرت انطباق با دماي محيط مي باشد و در نتيجه حساسيت خاصي در مورد تغيير دماي هواي محيط داشته و به شدت آسيب پذير مي باشد و در روزهاي نخستسن توليد دماي 36 تا 38 درجه سانتيگراد توام با هواي تميز و سرشار از اكسيژن از اهميت خاصي برخوردار ميباشد.بتدريج با افزايش سن جوجه ها از ميزان حرارت محيط كاسته مي شود و در سن 6 تا 7  هفتگي به 22 تا 24 درجه سانتيگراد كاهش مي يابد.

 

جوجه ها تا زماني كه دما زير 21 درجه سانتيگراد كاهش نيافته است نيازي به دماي اضافه ندارند و 12 ساعت تاريكي و 12 ساعت روشنايي تا سن 5 هفتگي يعني زماني كه بلدرچين ها به پن ها يا قفس هاي تخمگذاري منتقل مي شوند مي تواند ادامه پيدا كند.

قفس هاي نر و ماده براي داشتن رشد بهتر بايستي جدا از هم نگهداري شوند.در حالت پرورش روي بسترمساحت 150 تا 180 سانتي متر مربع به ازاي هر جوجه بسته به نوع جوجه ها و فصل در نظر گرفته مي شود.براي هر جوجه 2.5 تا 3 سانتي متر دان خوري و1،5 تا 2 سانتي متر آبخوري در نظر گرفته مي شود..

 

براي جوجه هاي بلدرچين تا سن 3 هفتگي 2 سانتيمتر دان خوري و يك سانتي متر فضاي مناسب آبخوري ضروري  است.براي هرجوجه 75 سانتي متر مربع فضاي بسته و 75 سانتيمتر مربع نيز فضاي حركت تا سن 3 هفتگي براي بدست آوردن نتيجه مناسب كافي است.

برای شروع تغذیه خوب بلدرچين ها می توان به مدت 2 تا 4 روز آب شكر 8 درصد داد.


تغذيه بلدرچين

بلدرچين ها به مقدار كافي غذاي متعادل شده نياز دارند. جيره غذايي بلدرچين بايستي حاوي ميزان بالا تري از مواد مغذي باشد.بلدرچين ها را مي توان بعنوان شروع كننده در سن 0 تا 3 هفتگي و رشد كننده در سن 4 تا 5 هفتگي و تخمگذار يا مادر 6 هفته به بعد تقسيم بندي كرد.كه اين مسئله بستگي به ميزان رشد و توليد آنها دارد. ميزان غذا نيز در اين مورد موثر است و بدين ترتيب بايستي غذاي كافي به انها داده شود. دوره شروع كننده بحراني ترين دوره بوده و نياز به مديريت خاص و مراقبت هاي تغذيه اي دارد.تغذيه بلدرچين مثل تغذيه مرغهاست.بلدرچين ها نيز به عنوان شروع كننده، رشد كننده و بلدرچين هاي تخمگذار يا مادر تقسيم مي شوندكه اين مسئله به ميزان رشد و تظاهر توليدشان بستگي دارد.براي 3 تا 4 هفته اول بلدرچين ها را بايستي از يك جيره غذايي محتوي تقريبا 27 درصد پروتئين و در حدود 2،750  كيلوكالري بر كيلوگرم انرژي تغذيه نمود.آنهايي كه در مرحله رشد هستند بايستي از يك جيره غذائي باداشتن 24 درصد پروتئين براي تخمگذارها و بلدر چين هاي مادر با داشتن ME معادل 2،650 كيلو كالري بر كيلوگرم تغذيه نمود.


نگهداري و محيط

بلدرچين در يك ناحيه مناسب از نظر درجه حرارت پرورش داده مي شود و به سالن رشد در سن 2 تا 3 هفتگي انتقال مي يابد.

 

خيلي بهتر است كه از استرس هاي بيمورد جلوگيري كرده و در زندگي كوتاه بلدرچين آنرا از محلي به محل ديگر جابجا نكنيم.هر سيستمي كه به كار رود تكنيك  نگهداري و پرورش بلدرچين مثل مرغ است و دستگاه مادر و قفسها و وسائل مورد استفاده بايد با پرورش بلدرچين وفق داده شوند.درجه حرارت زياد و صحيح براي توليد خوب بلدرچين نقش حياتي دارد و پرندگان بايد در حرارت 35 تا 36  درجه ساتيگراد ( 95 تا 97 درجه فارنهايت) نگهداري شوندكه بتدريج در عرض 3 هفته به 20 درجه سانتيگراد(68 درجه فارنهايت) مي رسد كاهش پيدا  نمايد.شروع خوب حياتي بوده و بهتر اين است كه با غذا و آب در سيني هاي پلاستيكي شروع كنيم و كمي بعد از آن انها را به فنجانهاي اتوماتيك يا نيپلي عادت داده و از وسائل قبلي ترك عادت نمائيم.پرندگان بايستي بميزان 150 پرنده به ازاي هر متر مربع روي كف پرورش داده شوند و در هفته دوم به 100 پرنده در همان فضا برسانند.


شدت نور خيلي اهميت دارد و بايستي در موقع شروع خيلي روشن (60 تا 70  لوكس) بوده و در هفته سوم به 10 لوكس برسد.هنگاميكه روشنائي كاملا كنترل ميشود مي توان به پرندگان 23 ساعت در روز روشنائي داد ه و بهتر اين است كه از سن يك روزگي يك ساعت در شبانه روز تاريكي در نظر بگيريم و انها را به تاريكي احتمالي عادت بدهيم تا در صورت بوجود آمدن تاريكي در ارتباط با خاموشي برق اشكالي پيش نيايد.در مورد پرندگاني كه روي كف پرورش داده مي شوند بهترين بستر پوشال يا كاه خرد شده است.در اين مورد مواظبت خاصي بايستي صورت گيرد كه بستر در جاي خشك انبار شود زيرا رطوبت مي تواند سبب بيماري آسپرژيلوز شود و اين بيماري تنفسي مي تواند به اساني باعث مرگ بلدرچين ها شود زيرا خيلي حساس تر از غالب پرندگان مي باشند.

جهت دستيابي به حداكثر ميزان تخم 14 تا 16 ساعت روشنائي مورد نياز است. به طور كلي فضاي لازم جهت يك بلدرچين بالغ سطحي به مساحت 20 اينچ مربع مي باشد.جالب اينكه ميزان تخمگذاري بلدرچين ها در تراكم بيشتر افزوده مي شود.

پرورش و نيازهاي پرورشي بلدرچين ها

آب  و دان بايستي به ميزان فراوان و كافي در دسترس جوجه هاي بلدرچين گذارده شود تا خوردن و آشاميدن را بياموزند در غير اين صورت در اثر گرسنگي و تشنگي تلف مي شوند.بايد توجه داشت كه در 48 ساعت اول زندگي عدم استفاده از غذا امري نرمال بوده و در اين مدت از ذخيره كيسه زرده تغذيه مي كنند.در ابتدا دان كه بسيار ريز آسياب شده بر روي كارتن كفي زير پاي جوجه ها پاشيده مي شود و بتدريج از دان خوري هائي به ارتفاع 1،5 تا 2 سانتي متر و عرض 3 تا 5 سانتيمتر استفاده مي شود..

 

به منظور جلوگيري از اتلاف دان شبكه هائي از جنس مفتول بر روي دان خوري ها قرار داده مي شود و همين مسئله در مورد آب خوري ها هم بايستي رعايت گردد تا از غوطه ور شدن جوجه ها و خفگي انها جلوگيري شود.استفاده از كارتن كفي و يا برزنت در زير پاي جوجه ها از لغزيدن آنها  و ابتلاء به عارضه در رفتگي فمور جلوگيري مي كند.بهترين روش پرورش بلدرچين استفاده از باتري و قفسهايي است كه براي اين منظور ساخته شده اند.جوجه ها ايتدا به مدت 3 هفته در قفسهاي ويژه اي نگهداري مي شوند كه شرايط خاصي از نظر دما و تغذيه براي آنها اعمال مي شود و پس از اين دوره آنان به قفسهاي ديگر منتقل مي شوند كه معمولا اين قفسها از 5 طبقه تشكيل شده اند ودان خوري و آبخوري در طرفين اين قفسها تعبيه گرديده است و جوجه بلدرچين ها با توجه به گردن درازي كه دارند به راحتي مي توانند از آب و غذا استفاده نمايند.روش استفاده از بستر مناسب نيست.

 

روش متداول در ايران كه چندان رضايت بخش نيست اين است كه جوجه ها را به مدت 6 روز در سبد هاي پلاستيكي كوچك (به ازاي هر سبد 50 تا 60 جوجه) نگه مي دارندو سپس آنها را بر روي بستر منتقل مي كنند كه انتقال جوجه ها از سبد بر روي بستر منجر به تلفات 1،5 تا 2،5 درصدي مي گردد.هر چه مدت نگهداري جوجه ها در سبدهاي پرورش بيشتر باشد جوجه ها آمادگي بيشتري براي زندگي پيدا مي كنند.

 

در حالي كه روشنايي 24 ساعته باعث تسريع بلوغ جنسي مي گردد و روشنايي 16 تا 18 ساعته سبب تاخير در آن مي شود.قفسهايي كه جهت نگهداري بلدرچين هاي تخمگذار مي شوند از مفتول هايي تشكيل شده كه مانع خروج بلدرچين از قفس مي شوند و فاصله مفتول هاي كف قفس از يكديگر 10 تا 15 ميليمتر بوده كه مدفوع پرنده براحتي بر روي سيني يا نوار نقاله زير قفس مي ريزد و داري يك شيب ملايم بوده كه تخم بلدرچين بر روي آن لغزيده و درخارج از قفس قرار مي گيرد.

 

سطح مورد نياز جهت هر بلدرچين تخمگذار در قفس 150 سانتي متر مربع مي باشد. در صورتيكه بلدرچين هاي تخمگذار در روي بستر پرورش پيدا مي كنند بايستي جهت  تخمگذاري از تله هاي تخمگذاري استفاده نمود.اين تله ها بايستي با پوشال نرم و يا كاه پوشانده شوند و در آغاز دوره تخمگذاري بايستي آنها را به تخم كردن درون اين تله ها عادت داد.بدين منظور بايستي كارگر مربوطه عموما در ساعت شروع تخمذاري كه معمولا در ساعت نزديك به غروب مي باشد مرتبا در ميان آنان بگردد و تخمهائيكه در روي بستر قرار دارند برداشته و درون تله ها قرار دهد چون ديدن تخم در روي بستر  بلدرچين ها را به تخمگذاري در روي بستر ترغيب مي كند.آخرين جمع آوري تخم بايد در حدود ساعت 9 شب انجام گردد در غير اين صورت اين كار بايد در صبح روز بعد انجام شود.



 توليد مثل بلدرچين

بلدرچين هاي اهلي در تمام فصول سال به هنگامي كه سن آنها بين 10 تا 20 هفته است توليد مثل مي نمايند.ماده ها هر 16 تا 24 ساعت بمدت 8 تا 12 ماه تخم مي گذارند.تخمها بايستي براي هچ شدن 4 روز بعد از وارد كردن نرها در گله (يك نر براي 3 ماده)و تا 3  روز بعد از اينكه جنس هاي نر و ماده از هم جدا شدند جمع اوري شوند.وزن متوسط تخم حدود 10 گرم است اين تعداد در حدود 8 درصد وزن بدن بلدرچين ماده در برابر 3 و 1 درصد براي مرغ و بوقلمون است. هر بلدرچين ماده بنظر مي رسد كه تخمهائي با يك خصوصيت طرح پوسته يا رنگ مي گذارد.

بعضي از گونه ها فقط تخم سفيد مي گذارند.جوجه هاي  جوان وزنشان 6 تا 7 گرم است.

بهنگامي كه  هچ مي شوند داراي رنگ قهوه اي با نوارهاي زرد هستند.باروري بطور مشخص در پرندگان مسن تر كاهش پيدا مي كند .نسبت سفيده به زرده 39 به 61 است پورسانتاژ زرده بيشتر و پورسانتاژ سفيده در بلدرچين كمتر از تخم مرغ است.

تكامل جنيني بلدرچين ها ي اهلي بوسيله نور كنترل مي شود.نگهداري پرنده در تاريكي مداوم تقريبا به ممانعت كامل رفتار جنسي و توليد تخم منجر مي شود.در حالي كه نگهداري پرنده ها در نور مداوم به ميزان بالائي از توليد تخم به هنگام سال اول و با رسيدن توليد به مرحله توقف در پايان سال دوم مي انجامد.مرغها در حدود 75 درصد تخمهايشان به هنگام صبح مي گذارند در حاليكه بلدرچين ها همانگونه كه ذكر شد 75 درصد تخم روزانه خود را در ساعت 3 تا 6 بعد از ظهر مي گذارند.بلدرچينها در حدود سن 6 هفتگي به توليد مي آيند.


تحت شرايط ايده آل بلدرچين هادرحدود250 تا 300 تخم در سال مي گذارند.

انتخاب بلدرچين هاي مادر

انتخاب بلدرچين هاي مادر معمولا بر اساس بازرسي،وزن و شرايط بهداشتي صورت مي گيرد.

احتياج اصلي اين است كه پرنده ها در سلامت كامل بوده و يكنواختي خوبي را نشان دهند.پرندگان را مي توان از لاينهاي توصه شده و شناخته شده با توان تخمگذاري خوب قابليت زنده ماندن و قابليت هچ شدن خوب تهيه نمود.

اين مسئله از اهميت زيادي برخوردار است كه از جفت گيري بلدرچين هاي منسوب بيكديگر در طول اجراي برنامه توليد مثل اجتناب نمود.با استفاده از روش توليد مثل متقاطع و گفتن نرها و ماده ها از خانواده هاي ديگر جفت گيري بلدرچين هاي منسوب به يكديگر جلوگيري مي شود و معياري از براي هيبريد قدرتمند تامين مي شود و خصوصيات خوب باقي مي مانند، عاقلانه اين است كه حداقل 6 لاين و ترجيحا لاين هاي بيشتري را حفظ كرد تا به اين برنامه كمك شود.


 هچ شدن جوجه بلدرچين ها

تخم هاي بلدرچين بي نهايت ظريف هستند و بايستي با دقت زياد گرفته شوند.بسياري از پرورش دهندگان بلدرچين ترجيح مي دهند كه تخم ها را قبل از ذخيره سازي در محلول سالمسازي  غوطه ور سازند در اينصورت محل نگهداري بايستي بين 16 تا 20 درجه در نظر گرفته شود.رطوبت نسبي نبايد كمتر از 75 درصد باشد.


طرز اداره ماشين به شرح زير است:

در شروع كا درجه حرارت بايستي 37،5 در جه و رطوبت 30،6 باشد در سن 15 روزگي درجه نسبی به 90 درصد افزايش حاصل نمايد.

درجه حرارت بايستي به 37،2 در زمان خارج كردن تغيير پيدا كند و رطوبت نسبي 80 درصد بايستي در نظر گرفته شود.

تخم ها را بايستي روزانه 7 بار برگرداند و اين در صورتي است كه ماشين برگرداننده اتوماتيك نباشد.

دماي عملي براي جوجه كشي بلدرچين ها

دماي عملي براي جوجه كشي بلدرچين مطابق جدول زير است
دماسنج مرطوب        دماسنج خشك         دوره (روز)       دستگاه
  31                                37،7                 1-14          ستر
 32،2                               37                  15-18           هچر

علل پايين بودن هچ :

علل پايين بودن هچ در جدول زير خلاصه شده است:


* تخم بي نطفه
نا مناسب بودن نسبت نر به ماده

نا ماسب بودن جفت گيري

مرگ خيلي زود جنين به خاطر وضعيت بد ذخيره سازي
   
*مرگ جنيني
نا مناسب بودن و بالا بودن بيش از حد دماي انكوباتور يا پايين بودن آن

بيمار بودن گله مادر

گاز دادن اشتباه و نقص در تهويه
*هچ زودرس
دماي خيلي پايين در دستگاه

رطوبت خيلي پايين در دستگاه

دير هچ شدن

دما و رطوبت بسيار بالا

*مرگ جنين كاملا رسيده
رطوبت خيلي پايين در طول مدت جوجه كشي

بزرگ بودن سلول هوائي

دما و رطوبت خيلي بالا

بالانس نبودن جيره گله مادر يا كمبود مواد معدني

*جوجه هاي چسيبده
بالا بودن ميزان co2 در دستگاه هچ

مرگ جوجه ها بعد از نوك زدن

پايين بودن رطوبت و نامناسب بودن جريان هوا
   
*جوجه هاي خيس يا نا سالم بودن ناف

رطوبت خيلي بالا

كاسته شدن رطوبت پس از هچ

*جوجه هاي آب بدن از دست داده
جوجه ها هچر را دير ترك كرده اند
رطوبت خيلي پايين

ذخيره سازي تخمهاي جوجه كشي

تخم هاي جوجه كشي بايد كاملا در دماي زير نقطه فيزيو لوژيك ذخيره شوند (23،9  درجه).دماي مناسب براي ذخيره سازي 12،8 تا 15،5 درجه مي باشد.براي يك جوجه كشي خوب ميزان رطوبت توصيه شده 75 تا 80 درصد است.رطوبت نسبي بالا منجر به افزايش رشد قارچها مي شود كه اين خود سبب آلودگي تخمها مي گردد.بيشترين زمان نگهداري تخم جوجه كشي تحت دماي لازم و رطوبت 5 تا 7 روز است و مقدار بيشتر از ان روي جوجه كشي اثر معكوس دارد و اگر لازم باشد كه تخم ها بيش از يك هفته نگهداري شوند بايستي چرخانيده شوند.اين چرخانيدن براي جلوگيري از چسبيدن نطفه به پوسته لازم است.


براي تميز كردن تخم ها از كاغذ سمباده يا پارچه تميز پشمس استفاده مي شودبه طوري كه به پوسته نازك آنها آسيب نرسد از تخم هاي كثيف نبايد براي جوجه كشي استفاده كرد.

آلودگي تخم ها از زمان تخمگذاري آغاز مي شود بنابراين توليدات روزانه تخم بايستي قبل از ذخيره شدن گاز داده شوند.

انكوباسيون و هچ شدن

تكثير موفقيت اميز بلدرچين ها در دوره قبل از انكوباسيون شروع مي شود.تخم ها بايستي روزانه چند بار جمع اوري شده و با دقت زياد نگهداري شوند زيرا تخمهاي بلدرچين خيلي نسبت به آسيبهاي  وارده بر پوسته حساس هستند.قبل از انبار كردن تخمهاي هچ شونده بايستي تحت تاثير گاز فرمالدئيه بمدت 20 دقيقه قرار داده شوند و سپس ذخيره سازي در درجه حرارت 15،5 در جه با رطوبت 80 درصد بمدت 7 تا 10 روز انجام شود.

 

يك انكباتور با با ناحيه هچري كثيف منبع مهمي از آلودگي و بيماري است.با استفاده از تركيب آمونياك چهارتايي(Quaternary Ammonium) يا برخي ضد عفوني كننده هاي تجاري بايستي واحدها به خوبي شستشو و ضد عفوني گردند.

 

فقط تخم هاي تميز را كه در مواجهه با بخورها بوده اند بايستي مورد استفاده قرار داد.به عبارت ديگر تخمها را مي توان در عرض 12 ساعت بعد از اينكه در داخل انكوباتور قرار داده شدند بخور داد.براي بخور دادن 25 گرم پرمنگنات پتاسيم را در يك ظرف سفالي يا لعابي ريخته و سپس 35 ميلي ليتر فرم آلدئيد را براي هر متر مكعب فضاي انكوباتور به آن اضافه مي نمايند.از انكوباتورهايي كه Forced power   هستند در صورتي ميتوان استفاده نمود كه باد بزن كار كند و وانتيلاتورها به هنگام بخور دادن بايستي بسته باشند و بعد از 20 دقيقه هواكش ها را مي توان باز نمود.رطوبت در اين مرحله بايستي بالا باشد و درجه حرارت بين 20 تا 30 درجه مناسب است.دوره انكوباسيون بين 17 تا 18 روز بستگي به گونه و روشهاي عملي تغيير مي كند.تخمها بايستي به گونه اي در سيني قرار داده شوند كه انتهاي بزرگ آنها در بالا باشد و ميزان چرخانيدن تخم بايد هر 2 تا 4 ساعت يكبار باشد.در روز چهاردهم يا زودتر جابجا كردن تخم ها به سيني ها بايستي دنبال شود كه در اين حالت براي برگرداندن بعدي علامتگذاري مي شوند. هچر جداگانه اي بايستي با گرماي 37،2 با رطوبت 70 درصد مورد استفاده قرار گيرد.هچر بايد كاملا بسته براي تمام پروسه هاي هچ باقي بماند تا جوجه هاي بلدرچين در روز 17 يا 18 از انكوباسيون خارج شوند.

 

تخم ها را مي توان پس از 14 روز انكوباسيون يا زود تر به سيني هاي هچ انتقال داد جوجه ها را بعد از 18 روز انكوباسيون به دستگاه جوجه كشي انتقال مي دهند.بلدرچين ها در مقايسه با مرغها ظريف تر بوده و نياز به مراقبت بيشتري  در 2 هفته اول زندگييشان دارند.


شرايط انكوباسيون

به سبب كوچكي تخم بلدرچين و ترد و شكننده بودن پوسته آن از سيني هاي جوجه كشي استفاده مي شود.در هر خانه 2 تخم قرار داده مي شود. نگهداري طولاني تخمها ي نطفه دار بر قابليت هچ آنها تاثير منفي دارد لذا توصيه مي شود كه تخمهاي بلدرچين نهايتا 14 روز در اطاقي با دماي 10 تا 15 در جه و رطوبت نسبي 75 درصد نگهداري شوندو عملا با آب پاشي كف اتاق ميتوان به رطوبت مطلوب رسيد.درجه حرارت مناسب جهت انكوباسيون تخمهاي بلدرچين 37،5 تا 37،2 درجه مي باشد.نطفه بلدرچين در دماي 39 و بالاتر از ان بيش از چند ساعت دوام نمي آوردو ميميرد و لذا تنظيم درجه حرارت دستگاه جوجه كشي اهميت زيادي داشته و حرارت پائين تر از اپتيمم(بهينه) سبب طولاني تر شدن زمان انكوباسون تخم مي گردد.

 

به طور كلي زمان انكوباسيون تخم بلدرچين با توجه به تاثير فاكتورهاي رطوبت و درجه حرارت بين 16 تا 18 روز ميباشد و در شرايط مناسب 70 درصد تولدها در روزهفدهم صورت مي گيرد.در پايان روز چهاردهم تخم بلدرچين ها از دستگاه ستر به دستگاه هچر منتقل مي شوند.دماي 37،5 درجه و رطوبت 70 درصد ستر و دماي 37 درجه و رطوبت 85 درصد به هچ 75 درصد منجر مي شود.

 

بالاترين راندمان مربوط به نطفه دار بودن تخمهاي بلدرچين يك گله در بلدرچين هاي 3 تا 5 ماهه مي باشد وبنا براين بلدرچين هاي گله مادر در هر 6 ماه يكبار حذف شده و گله ديگري جايگزين مي شود.در شرايط طبيعي و بدون استفاده ار نوردهي مصنوعي بلدرچين ها بين ماههاي فروردين يا شهريور و به طور متوسط 50 تا 100 عدد تخم مي گذارند اما با اعمال يك تغذيه مناسب و نور دهي مطلوب لانه تا 280 عدد تخم توليد مي كنند.وقتي در بعضي از بلدرچين ها در 24 ساعت 2 عدد تخم گذاشته مي شود مدت نور دهي مصنوعي معمولا بين 14 تا 18 ساعت مي باشد.

در آغاز سن تخم گذاري فاصله زماني بين دو تخم 24 تا 30 ساعت بوده و بتدريج با افزايش سن آنها اين زمان كوتاهتر مي شود. وزن يك تخم بلدرچين 9 تا 10.5 گرم يعني 7 درصد وزن بدن بلدرچين مي باشد يك بلدرچين ماده در سال 2 تا 3 كيلو گرم يعني 20 برابر وزن خودش تخم توليد مي كند.بلدرچين هاي ماده معمولادر سنين 35 تا 50 روزگي شروع به تخمگذاي مي كنند و در سن 13 هفتگي به پيك توليد مي رسند.باروري با افزايش سن كاهش مي يابد.از گله هاي جوان براي داشتن باروري خوب حدود سن 10 تا 13 هفتگي استفاده مي نمايند.نسبت 3 يا 4 نر در برابر 20 ماده در سيستم قفس باروري بالائي را بدست مي دهد.باروري به تدريج افزايش پيدا مي كند و در 4 يا 5 روز پس از وارد شدن نر به گله به اوج خود مي رسد و بعد از آن باروري تا 3 روز پس از جدا كردن نرها به حالت ثابت باقي مي ماند از چهارمين روز افت شديدي در باروري ايجاد شده و تا دوازدهمین روز پس از جدا کردن نرها افت می کند.

تعداد بازدید از این مطلب: 334
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : حمید رضا شجری
تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392
نظرات

 

بلدرچین

از لحاظ جانورشناسی بلدرچین به راسته مرغان، خانواده قرقاول ، زیر خانواده مرغان مزرعه و گونه بلدرچین تعلق دارد. در حالت کلی دوگونه بلدرچین ژاپنی و اروپائی بسیار مورد توجه هستند که میان این دو گونه رابطه بسیار نزدیکی وجود دارد. بلدرچینهای ژاپنی بیشتر در جزایر ژاپن پراکنده هستند و نوع وحشی این پرنده به صورت جفت در تابستان در شمال و در زمستان در نواحی جنوبی جزیره زندگی می کنند در حالیکه بلدرچینهای اروپائی از گسترش وسیعی در اروپا، سیبری، ایران، ترکیه، چین و مصر برخوردار هستند. با این حال شباهتهای بسیاری بین بلدرچین ژاپنی و اروپائی وجود دارد و تنها تفاوت آنها در اندازه بدن و جثه می باشد به گونه ای که بلدرچین اروپائی دارای طول بدن ۱۸ سانتیمتر و بلدرچین ژاپنی دارای طول بدن ۱۵ سانت می باشد.

ویژگیهای عمومی بلدرچین

به طور کلی بلدرچینها پرندگانی پرطاقت، نیرومند و مقاوم می باشند و می توانند در گستره وسیعی از مناطق با آب و هواهای گوناگون رشد و تولید مثل نمایند که این توانائی ناشی از قدرت سازگاری بالای آنها با شرایط گوناگون محیطی می باشد.

بلدرچین دارای مقاومت خوبی نسبت به شرایط نامساعد محیطی بوده و در محیطهای مختلف به راحتی سازگار می گردند. این پرندگان سریعاٌ رشد می کنند بطوریکه سن بلوغ در این پرندگان پائین بوده و در سن ۱/۵ تا ۲  ماهگی به بلوغ کامل جنسی می رسند که در این هنگام وزن پرنده نر به ۱۵۰ -۱۲۰ گرم و ماده ها به ۱۸۰ – ۱۵۰ گرم می رسد. ( وزن پرنده بسته به نوع، نژاد و نوع سیستم پرورش می تواند متفاوت از اعداد ارائه شده باشد.)

این پرنده پس از رسیدن به سن بلوغ به مدت حدود ۶- ۴ ماه تخمگذاری خواهد کرد که متوسط تخمگذاری در این مدت حدود ۱۰۰ عدد تخم خواهد بود که از این تعداد حدود ۷۵- ۷۰ درصد به جوجه تبدیل خواهند شد.

جوجه های بدست آمده از گله مادر پس از گذشت ۴۵ -۳۵ روز به وزن کشتار می رسند و در این هنگام وزن متوسط لاشه در آنها می تواند بسته به نوع و نژاد از ۱۴۰ گرم الی ۲۲۰ گرم متغیر باشد.
در یک جمع بندی ساده می توان نتیجه گرفت که مجموع عواملی نظیر: سن بلوغ پائین، سن کشتار مناسب، کیفیت مطلوب گوشت، هزینه های ثابت و جاری مناسب در مقایسه با دیگر شاخه های دامپروری و همچنین مقاومت بالای پرنده به شرایط نامساعد محیطی، پرورش بلدرچین را تبدیل به صنعتی سودآور نموده که امروزه مورد توجه بسیاری از پرورش دهندگان در سراسر جهان قراردارد.

میزان تخمگذاری در بلدرچینها بالا و در حدود ۲۵۰ عدد در هر سال می باشد. بلدرچین ماده د رسن ۶۰ -۵۰ روزگی به اوج تولید تخم می رسند. متداولترین نژاد در پرورش صنعتی این پرنده نژاد کوترنیکس ژاپنی (COTURNIX) می باشد که در سال حدود ۲۰۰ تخم گذاشته و در سن ۴۰ روزگی نیز به وزن کشتار ۲۵۰ گرم می رسند.

از لحاظ ظاهری بلدرچین ماده درشت جثه تر از بلدرچین نر بوده و پرهای سینه اش نیز خالدار می باشند در حالیکه بلدرچین نر دارای پرهای سینه ای به رنگ قهوه ای می باشد.

سیستمهای رایج پرورشی

پرورش بلدرچین عموماٌ بصورت بسته و بدون چراگاه بوده و در این حالت پرورش مادرها در پن های مخصوص و پرندگان گوشتی ها در قفس انجام می گیرد و به طور کلی مناسبترین و سودآورترین حالت جهت پرورش این پرنده احداث مزرعه ای کامل و دارای قسمتهای زیر می باشد:

۱- قسمت پرورش گله مادر

۲- جوجه کشی

۳- پرورش گله گوشتی

۴- کشتار و بسته بندی

سیستم فوق به شما این امکان را می دهد که بهترین کنترل را بر روی عوامل گوناگون موثر بر کیفیت و کمیت تولید داشته باشید و در نتیجه سودآوری بیشتر را برای پرورش دهنده تضمین گردد.
جهت پرورش بلدرچین روشهای گوناگونی وجود دارد که بنا به نوع آب و هوا، نوع مدیریت و مکان اجرای پروژه می توان به یکی از این روشها عمل نمود.

متمرکزترین حالت جهت پرورش این پرنده استفاده از قفسهای ویژه پرورش برای مادرها و پرندگان پرواری می باشد. حسن این روش در این است که کنترل بلدرچینهای حساس خصوصاٌ در مواقع بروز استرس و ترس راحت تر می باشد.

جهت پرورش پرندگان گوشتی می توان از قفسهائی به ابعاد ۱۰۰ * ۴۰ سانتیمتر و ارتفاعی در حدود ۱۶ – ۱۵ سانت استفاده کرد که معمولاٌ ۱۷۰ – ۱۴۰ قطعه جوجه را در سنین یک تا دو هفتگی می توان در چنین قفسهائی نگهداری کرد.

معمولاٌ می توان بلدرچینها را در سنین ۴ -۳ هفتگی در قفسهائی ۸ -۷ طبقه که بر روی هم استقرار یافته اند انتقال داد. همچنین جهت بسترسازی مناسب، کف قفسها را در هفته اول با کاغذ یا مقوای نازک می پوشانیم و در چند روز اول غذا را بر روی کاغذ پخش می کنیم و سپس از طریق دانخوریهای ویژه که در جلوی قفسها نصب شده اند جهت تغذیه استفاده می کنیم.

جهت تامین آب مورد نیاز می توان از آبخوریهای نیپل استفاده نمود ( یا آبخوریهای ناودانی با دهانه بسیار تنگ). پس از گذشت ۴۵ -۴۰ روز می توان بلدرچینهای پروار شده را به کشتارگاه انتقال داد.
همچنین جهت پرورش گله مادر می توان بخشی از جوجه های تولیدی را که از لحاظ داشتن خصوصیات تولیدی مناسبتر از بقیه به نظر می رسند جدا و بوسیله شماره های ویژه ای علامت گذاری نمود، سپس در سن ۶ هفتگی پرندگان مذکور را به قفسهای مخصوص تخمگذاری انتقال می دهیم که این قفسها معمولاٌ دارای ابعادی در حدود ۱۵ * ۱۵ سانتیمتر و ارتفاع ۱۵- ۱۳ سانت می باشند. البته هنگامیکه تولید تخم بارور مدنظر باشد می توان از قفسهائی به ابعاد ۲۵ -۱۵ سانت برای هر ۲۰ قطعه پرنده استفاده نمود که در این حالت پرندگان را با نسبت نر به ماده ۱ به ۳ پرورش می دهند.

به طور کلی و صرفنظر از نوع سیستم پرورش، جهت نیل به حداکثر بازدهی بایستی موارد زیر را در نظر داشت:

- اجتناب از هرگونه حمل و نقل بی مورد

- فراهم نمودن محیطی آرام و دور از استرس

- اعمال برنامه کاهش تدریجی دما

- تامین نور کافی و استفاده از برنامه نوری مناسب

- استفاده از جیره های بالانس شده و با کیفیت

- رعایت کلیه اصول بهداشتی

روش تعیین جنسیت

تشخیص جنسیت بلدرچینها در ۳ هفته اول زندگی بسیار مشکل و توام با خطای زیاد است ولی بعد از سه هفتگی شناسائی به طور واضح امکان پذیر می باشد، بدین صورت که در بلدرچینهای نر، پرهای گردن قهوه ای و پرهای سینه قرمز مایل به قهوه ای روشن (حنائی) بوده در حالیکه در بلدرچین ماده پرهای گردن و سینه روشن و با لکه های سیاه رنگ به شکل نقطه ها یا نوارهائی ظاهر می شوند.

 

تعیین جنسیت بلدرچین

روش دیگر تشخیص این است که، بلدرچینهای نر دارای غده ای در کلواک است که به اندازه تقریبی یک فندق در قسمت بالای کلواک قرار دارد و در اثر فشار و تحریک کف سفیدی از آن ترشح می شود که نباید با ترشح اسپرم اشتباه گرفته شود. البته روشهای دیگری جهت تفکیک جنس نر و ماده با بالای ۹۰ درصد اطمینان وجود دارد که نیازمند تبحر و تجربه خاصی می باشد.

 

بلدرچین و جوجه بلدرچین

انتخاب گله های مادر

مناسبترین پیشنهاد جهت تشکیل گله های مادری و بدست آوردن تخمهائی با درصد نطفه داری بالا استفاده از ترکیب گله ۱ نر به ازای هر ۶- ۳ ماده می باشد که در این حالت بیشترین احتمال جهت تولید تخمهائی با نطفه داری مناسب وجود دارد.

در هنگام شروع کار می توان از سه روش معمول جهت تشکیل گله استفاده کرد که عبارت اند از:

۱- خرید تخمهای نطفه دار و جوجه کشی در سایت

۲- خرید جوجه های مادر یکروزه

۳- خرید نیمچه های آماده تخمگذاری

بایستی توجه داشت که هرکدام از موارد بالا دارای نقاط ضعف و قوت خاص خود هستند و انتخاب یکی از آنها برای شروع کار منوط به در نظر گرفتن عوامل گوناگونی است.

به طور مثال در موارد ۱ و ۲ با اینکه میزان سرمایه اولیه مورد نیاز کمتر از حالت سوم می باشد اما تنها هنگامی پیشنهاد می گردد که شما بعنوان یک پرورش دهنده داری تجربه کافی در جوجه کشی و پرورش جوجه یکروزه باشد که در غیر اینصورت با مشکلات جدی در کار مواجه خواهید شد.
و اما در حالت سوم با وجود اینکه در ابتدای کار شما نیاز به سرمایه گذاری بیشتری جهت خرید پرندگان مادر دارید، اما ریسک کمتر و مدت زمان سریعتری که برای رسیدن به تولید صرف می شود امکان بهره برداری سریعتر را به شما خواهد داد.

حال صرفنظر از روشهای سه گانه پیشنهاد شده و اینکه کدامیک از آنها بیشتر با شرایط شما سازگار هستند باید به اساسی ترین نکته نیز اشاره کرد و آن این است که در هر حال سعی نمائید با انتخاب مناسبترین نژاد از لحاظ میزان تولید تخم، داشتن وزن کشتار بالا، دارا بودن ضریب تبدیل پائین، دارا بودن بیشترین سازگاری با اقلیم طبیعی منطقه و مقاومت مناسب نسبت به عوامل نامساعد محیطی از معتبرترین مزارع، گله ای خوب با قابلیت های ژنتیکی بالا و توانائی تولید مناسب را تشکیل دهید و مطمئن باشید که صرف هرگونه هزینه منطقی در این گام متضمن سودآوری بیشتر مجموعه شما خواهد بود.

با وجود تمامی موارد گفته شده، انتخاب مناسبترین روش جهت راه اندازی یک مزرعه منوط به بررسی کامل شرایط محیطی، فنی و اجرائی پروژه می باشد که در اینخصوص بایستی از کارشناسان خبره فن یاری گرفت.

 

تخم بلدرچین

تخمگذاری و تولید مثل

به کلی بلدرچینها پرندگانی با میزان تخمگذاری بالا بوده و در هر سال در حدود ۲۶۰ – ۲۵۰ تخم می گذارند که این امر در شرایط طبیعی و بدون نوردهی مصنوعی در ماه های فروردین تا شهریور اتفاق می افتد و در این شرایط تعداد تخمهای گذاشته شده برابر با ۱۰۰ -۵۰ عدد است که با اعمال برنامه های تغذیه ای مناسب و نوردهی مطلوب می تواندتا ۲۷۰ تخم در سال افزایش یابد.

کرچ شدن در بین بلدرچینهای اهلی در حد وسیعی کاهش یافته به گونه ای که این پدیده به ندرت در آنها دیده می شود.

تخم بلدرچین که در حالت طبیعی حدود ۱۰ گرم وزن دارد در حالت صنعتی به ۱۲ گرم افزایش وزن یافته است.

جهت تشکیل گروه های تولید مثلی معمولاٌ به ازا هر ۴-۳ قطعه ماده یک پرنده نر در نظر می گیرند. البته بهترین نتیجه باروری از نسبت ۱ نر به ۱ماده بدست می آید ولی در شرایط صنعتی عملاٌ نسبت ۱ به ۳ اجرا می گردد.

جفتگیری بلدرچین از سن ۶ هفتگی آغاز و در زمان ۴ هفته اول پس از بلوغ درصد باروری به حدود ۱۰۰-۹۰ % بالغ می گردد. این روند د ر۸ ماهگی به ۸۰ % و پس از گذشت ۱۱-۹ ماه به ۷۰-۶۰% می رسد.
پس از هر بار جفتگیری، بلدرچینهای ماده به مدت ۶-۵ روز و گاهی حتی تا ۱۲-۱۰ روز تخم بارور می گذارند.

نگهداری تخمها در انبارهائی با درجه حرارت ۱۵-۱۳ درجه سانتیگراد و رطوبتی در حدود ۶۰-۵۰% و به مدت ۸ روز انجام می گیرد. البته بایستی توجه داشت که نگهداری طولانی مدت تخمها تاثیر منفی بر قابلیت جوجه درآوری آنها خواهد داشت. همچنین پیش از انبار کردن تخمها باید آنها را بوسیله گاز فرمالدئید یا اشعه ماورا بنفش ضدعفونی نمود.

قدرت جوجه درآوری تخمهای بارور بین ۸۰-۷۰% و یا به عبارتی معادل ۷۰-۵۰% تخمهای گذاشته شده خواهدبود که البته این امر بستگی بسیار زیادی به سن پرندگان خصوصاٌ پرنده ماده، شرایط فنی و بهداشتی جوجه کشی، تغذیه و مواردی از این قبیل خواهد داشت.

دوره جوجه کشی بلدرچین به طور متوسط در حدود ۱۷ روز به طول می انجامد ولی اگر جنین رشد اولیه داشته باشد این زمان به ۱۵ روز تقلیل خواهد یافت.

حرارت داخلی در انکوباتور باید در حدود ۳۷/۸ درجه سانتیگراد و رطوبت در حدود ۶۵-۶۰ % و در هچر دما ۳۷/۵ – ۳۷/۳ و رطوبت حدود ۹۰-۸۰% تنظیم گردد ضمن اینکه چرخش تخمها نیز هر ۳- ۱ ساعت یکبار انجام می گیرد.

مکان تشخیص نطفه داری در تخمهای لکه دار و سفید متفاوت است به گونه ای که در تخمهای لکه دار امکان تشخیص رشد جنینی از روز هشتم و در تخمهای سفید در روز دوم و سوم میسر است.
جوجه های بدست آمده در حدود ۸-۷ گرم وزن دارند که البته وزن اولیه تخم نیز در این میان بسیار موثر خواهد بود.

تلفات جنینی در هنگام جوجه کشی بیشتر در ۳ روز اول انکوباسیون و یا در مدت کوتاهی پیش از تفریخ پیش می آید که این امر بستگی زیادی به تلاقی خویشاوندی، سن بالای والدین و نیز مدت طولانی انبارداری و همچنین صدمه دیدگی پوسته تخم دارد.

برنامه نوری

اعمال یک برنامه نوردهی دقیق و مناسب برای بلدچینها امری بسیار ضروری و مهم می باشد. به طور کلی بهتر است شدت نور در شروع رشد در حدود ۷۰-۶۰ lux در نظر گرفته شده و در هفته سوم به ۱۰ lux برسد و مدت روشنائی اعمال شده نیز حداقل ۱۸-۱۶ ساعت باشد.

شایان ذکر است که طبق برخی مطالعات انجام یافته گروهی از پرورش دهندگان زمان ۲۳ نوردهی را اعمال می نمایند و حتی در برخی مزارع صنعتی ایتالیا از برنامه ۲۴ نوردهی استفاده می گردد.

بایستی در نظر داشت که در هر حالت جهت دستیابی به حداکثر میزان تخم، اعمال ۱۸ -۱۶ ساعت روشنائی ضروری می باشد. همچنین جالب است بدانید بر اساس برخی گزارشها اعمال ۲۴ ساعت نوردهی سبب تسریع بلوغ جنسی می گردد در حالیکه ۱۸ -۱۶ ساعت نوردهی سبب تاخیر در بلوغ جنسی خواهد شد.
البته جهت پرورش بلدرچینهائی که تنها به خاطر تولید گوشت پرورش داده می شوند اعمال ۸ ساعت نوردهی با شدت کم نیز کافی خواهد بود.

جمع‌آوری تخم‌های نطفه‌دار

جمع‌آوری تخم‌های نطفه‌دار یک بار حدود ساعت نه شب و بار دیگر صبح روز بعد انجام می‌شود. هنگام جمع‌آوری و حمل تخم‌های نطفه‌دار باید بسیار دقت کرد. زیرا پوسته تخم‌ها بسیار نازک است و به آسانی می‌شکند.

تخم‌ها را باید طوری در شانه‌ای مناسب و تمیز قرارداد که انتهای پهن تخم به طرف بالا باشد تا نطفه به پوسته نچسبد. تخم‌هایی که برای جوجه‌کشی در نظر گرفته می‌شوند باید تمیز باشند. همچنین دارای شکل طبیعی، اندازه متوسط و پوسته خوب باشند.

نگهداری تخم‌های‌ نطفه‌دار

تخم‌های مخصوص جوجه‌کشی را نباید به مدت طولانی نگهداری کرد. بیشترین زمان ممکن برای نگهداری تخم‌ها ۵ تا ۷ روز است. در این مدت هم باید در دما و رطوبت مناسب در سردخانه نگهداری شوند. اگر تخم‌ها بیشتر از یک هفته خارج از دستگاه جوجه‌کشی نگهداری شوند، توانایی جوجه‌کشی به سرعت کم می‌شود.
در تمام مدت نگهداری تخم‌ها، باید آنها را طوری قرارداد که انتهای پهن آن به سمت بالا باشد. دمای مناسب برای نگهداری تخم‌ها در سردخانه دوازده و نیم تا پانزده و نیم درجه سانتیگراد است. همچنین رطوبت مناسب باید هفتاد و پنج تا هشتاد درصد باشد. اگر رطوبت کمتر از این مقدار باشد، رطوبت موجود در تخم بخار می‌شود. اگر هم رطوبت بیشتر از این مقدار باشد، احتمال آلودگی تخم‌ها به وسیله قارچ زیاد می‌شود.

آماده سازی تخم‌های نطفه‌دار

برای انتقال دادن تخم‌ها از سردخانه به درون دستگاه جوجه‌کشی ابتدا باید آنها را به مدت شش ساعت در دمای معمولی نگهداری کرد. سپس تخمها را درون دستگاه جوجه‌کشی قرار داد. اگر تخم‌ها را پس از بیرون آوردن از سردخانه فوراً در دستگاه جوجه‌کشی قرار بدهیم، روی پوسته تخم‌ها قطره‌های آب جمع می‌شود. یعنی تخم‌ها عرق می‌کنند. برای جلوگیری از عرق کردن تخم‌ها باید پوسته تخم کم‌کم در دمای معمولی گرم شود.

به علاوه، قبل از انتقال تخم‌ها به دستگاه جوجه‌کشی باید تخم‌هایی که دارای شکل و اندازه مناسب نیستند، کنار گذاشت. تخم‌های کثیف را باید با کاغذ سمباده یا یک پارچه پشمی زبر تمیز کرد. کار ضدعفونی تخم‌ها به وسیله گاز فرمالدئید انجام می‌شود. این گاز از واکنش بین پرمنگنات پتاسیم و فرمالین به وجود می‌آید.

انتقال به دستگاه جوجه‌کشی

طول دوره جوجه‌کشی برای بلدرچین ۱۷ تا ۱۸ روز می‌باشد. تخم‌ها از روز اول تا روز چهاردهم در دستگاه ستر قرار می‌گیرند. از روز پانزدهم تا روز هجدهم نیز در دستگاه هچر قرار داده می‌شوند. درجه حرارت دستگاه جوجه‌کشی بین ۳۷/۲ تا ۳۷/۷ درجه سانتیگراد تنظیم می‌شود. رطوبت دستگاه نیز باید ۵۸ تا ۶۰ درصد باشد.

در چهارده روز اول، تخم‌های هر دستگاه ستر باید روزی سه تا هشت بار چرخانده شوند. با این کار، از چسبیدن جنین به پوسته جلوگیری می‌شود. اما در دستگاه هچر عمل چرخاندن انجام نمی‌شود تا جنین در محل مناسب برای خارج شدن از پوسته قرار بگیرد.

باید توجه داشت که واردکردن هوای تازه در دستگاه جوجه‌کشی برای سلامت جنین‌های درون تخم‌ها بسیار مهم است.

درجه حرارت مورد نیاز

بلدرچینها در روزهای نخستین عمر به دمای حدود ۳۵ درجه سانتیگراد نیاز دارند که این دما باید به کمک منابع حرارتی مناسب تامین گردد. در سن ۷- ۶ هفتگی ۲۴- ۲۲ درجه دما مورد نیاز می باشد.
البته بسته به شرایط محیط پرورش می توان پرندگان را در حرارت ۳۶- ۳۵ درجه سانتیگراد نگهداری و به تدریج در عرض ۳ هفته به دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پائین آورد.

 

بلدرچین ...

پرورش بلدرچین گوشتی

پرورش بلدرچین برروی بستر و یا در قفس ممکن است انجام شود. قفس‌های مورد استفاده تا هشت طبقه ساخته می‌شوند. بلندی هر طبقه حدود بیست سانتیمتر و مساحت آن حدود۰/۵ تا ۰/۸ مترمربع است.
هر جوجه بلدرچین به حدود ۱۵۰ سانتیمتر مربع جا نیاز دارد. بنابراین در چنین قفس‌هایی سی تا چهل جوجه بلدرچین جا می‌گیرند. در یک طرف این قفس‌ها آبخوری و در طرف دیگر دان خوری‌ها قرار داده می‌شوند.

پرورش بلدرچین در قفس بهتر از بستر است، زیرا در یک فضای کم می‌توان تعداد بیشتری جوجه بلدرچین نگهداری کرد. اما در صورت استفاده از قفس باید دقت کرد. چون تعداد زیادی بلدرچین در یک جای کوچک قرار دارند، باید به طور مرتب، هوای تازه در محیط وارد شود. این کار برای کم کردن حرارت اضافی، رطوبت و گازهای زیان آور است. دمای سالن پرورش جوجه بلدرچین در روز اول باید ۳۵ درجه سانتیگراد باشد. سپس هر چهار روز یک بار، سه درجه سانتیگراد دما کم می‌شود تا به بیست و یک تا بیست و دو درجه سانتیگراد برسد. نور در سالن پرورش در دو هفته اول باید به صورت تمام وقت یعنی ۲۴ ساعته باشد. پس از آن مدت ۱۲ ساعت در روز سالن روشن خواهد بود.

بهتر است جوجه بلدرچین‌های نر و ماده به صورت جدا از هم نگهداری شوند. وقتی بلدرچین‌ها به سن دو تا سه هفتگی می‌رسند، می‌توان نر و ماده را از هم تشخیص داد. در این سن پرهای سینه نرها به رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای است. ماده‌ها نیز دارای پرهای سینه‌ای به رنگ خاکستری با خال‌های سیاه هستند.

 

تعداد بازدید از این مطلب: 301
برچسب‌ها: بلدرچین ,
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


نویسنده : حمید رضا شجری
تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392
نظرات

بسم الله الرحمن الرحیم

طرح توجیهی مرغ گوشتی 30000 قطعه ای

جهت استفاده از تسهیلات بنگاههای اقتصادی کوچک زود بازده و کارآفرین نام متقاضی :

آقای برات علی کریمی

محل اجرا: خرمبید، اراضی شرف آباد ،پلاک 7/79

تنظیم : دکتر حمید رضا شجری زمستان1392

فهرست: مقدمه.......................................................................................................................... 1 تشریح طرح...................................................................................................................1 ساختمان و تاسیسات .......................................................................................................2 ماشین آلات و تجهیزات.....................................................................................................3 کارکنان دایم طرح............................................................................................................4 هزینه های نقدی..............................................................................................................5 درآمد و تولیدات طرح........................................................................................................5 هزینه استهلاک وتعمیرات..................................................................................................5 تعداد و تغییرات جوجه گوشتی............................................................................................6 باز پرداخت تسهیلات کوتاه مدت..........................................................................................6 باز پرداخت تسهیلات بلند مدت............................................................................................6 حساب سودو زیان ویژه....................................................................................................7 پیش بینی گردش وجوه نقدی..............................................................................................8 خلا صه سرمایه گذاری طرح و منابع تامین آن......................................................................9 هزینه سرمای ای طرح در قالب مشارکت مدنی ....................................................................9 به نام خدا مقدمه: با توجه به رشد روزافزون جمعیت و نیاز بیشتر به پروتیین حیوانی و مواد مغذی و محدودیت به لحاظ مشکلات مراتع طبیعی کشور در خصوص تولید گوشت قرمز می بایست برای جبران این نقیصه افزایش تولید گوشت سفید را در اولویت برنامه های آتی دولت قرار دهیم. تولید گوشت مرغ به دلیل طول دوره پرورش کوتاه و برگشت سریع سرمایه بسیار مناسب و اقتصادی و توجیه پذیر می باشد. مصرف گوشت سفید به دلیل داشتن چربی کمتر و پروتیین بیشتر نسبت به گوشت قرمز و همچنین هماهنگی با توان مالی ،احتیاجات ،سلیقه ذایقه مردم روز به روز بیشتر می شود. امید است ما نیز بتوانیم در این امر مهم گامی موثر برداریم و در رفع احتیاجات خود ، خانواده و کشور عزیزمان سهیم باشیم. تشریح طرح: عملیات طرح شامل احداث سه سالن به مساحت کل 3150 متر مربع با مصالح بلوک سیمان و ورق گالوانیزه وپشم شیشه و انباردان به مساحت 360 متر مربع با مصالح بلوک سیمان و ورق گالوانیزه وساختمان مدیریت و کارگری به مساحت 100 مترمربع از اجرا تا نازک کاری و سقف سبک و انبار تاسیسات و موتورخانه به مساحت 12 متر مربع در زمینی به مساحت12000 متر مربع ( اجاره ای ) می باشد. همچنین شبکه ترانس 400 متر و امتیاز آبفا نیز 400 تا محل می باشد. که پس از تکمیل طرح با خرید31800 قطعه جوجه گوشتی پرورش شروع شده که در طول هر دوره با احتساب دوره نظافت و آماده سازی سالن جهت جوجه ریزی مجدد 90 روز برآورد شده که بر این اساس می توان در هر سال 4 دوره جوجه ریزی نمود. میانگین وزن پایان هر دوره 2.2 کیلوگرم و میزان تلفات6% در نظر گرفته می شود.هر دوره 52 روز در نظر گرفته شده است. در این طرح 3 نفر به عنوان کارکنان دایم طرح با حقوق مصوب اداره کار معادل 2300و2400 هزار ریال در هر ماه به مدت یک سال و 2 نفر به عنوان کارکنان موقت طرح با حقوق 450هزار ریال در ماه و به مدت 8 ماه در سال مشغول به کار هستند. میزان سرمایه گذاری در قالب مشارکت مدنی در این طرح36/4245 میلیون ریال برآورد شده که 3600 میلیون ریال از تسهیلات بانکی و مابقی توسط متقاضی تامین می گردد. با توجه به اینکه تولیدات طرح در هر سال 4506000 هزار ریال محاسبه گردیده و استهلاک در هر سال 167315 هزار ریال تخمین زده شده است در نتیجه سود هر دوره با توجه به پرداخت تسهیلات بانکی متغییر برآورد میگردد. که در جدول صفحه 8 طرح برآورد شده است. تسهیلات بانکی طبق طرح های بنگاه های اقتصادی کوچک زود بازده و کارآفرین با احتساب وام بلند مدت با سود10%و باز پرداخت به مدت 6 سال و همچنین وام کوتاه مدت با سود 10% و باز پرداخت به مدت 2 سال میباشد . 1 ساختمان و تاسیسات ( هزار ریال) شرح واحد قیمت واحد قیمت کل سالن پرورش 3150 800 2520000 انباردان 360 900 324000 ساختمان مدیریت و کارگری 100 1700 170000 انبار تاسیسات و موتورخانه 12 500 6000 انشعاب برق و ترانس 1 90000 90000 کابل کشی و تابلو برق 1 80000 80000 منبع اب هوایی 1 20000 20000 منبع سوخت 2 6000 12000 لوله کشی اب 1 40000 40000 لوله کشی سوخت 1 4000 4000 محوطه سازی و فضای سبز 3000 5 15000 دیوار کشی 350 230 80500 تسطیح 12000 0.6 71000 امتیاز آبفا 1 40000 حفرچاه فاضلاب 45 160 7200 حفر چاه دفن لاشه 12 400 4800 حوضچه ضدعفونی 30 130 3900 منبع اب 1000 لیتری سالن 3 1200 3600 وان تهیه دارو و واکسن 3 800 2400 هیترخانه 36 400 14400 حوضچه زیر اب پوشال 30 150 4500 زمین 12000 0.4 4800 پیش بینی نشده 2.5% 3449500 جمع کل 3454300 2 ماشین آلات و تجهیزات (هزار ریال) شرح تعداد قیمت واحد قیمت کل موتور ژنراتور اضطراری 1 70000 70000 سمپاش موتوری فرغونی 1 6000 6000 وانت نیسان سایپا 1 150000 150000 الکترو موتور کوچک یک اینچ 2 1000 3000 آسیاب میکرو بالابر 3 متری 1 42000 42000 هواکش 140*140 12 4800 57600 هواکش80*80 7 2500 22500 دانخوری اتوماتیک 2 گیربکس 3 64000 192000 آبخوری اتوماتیک 360 50 18000 آبخوری دستی 300 15 4500 سیستم پوشال کامل 72 250 18000 هیتر 150000 کیلو کالری 6 18400 110400 شعله افکن 2 250 250 کپسول آتشنشانی 12 کیلویی 8 400 3200 باسکول بی نظیر 200 کیلویی 1 2200 4400 آبگرمکن گازی 2 2000 6000 کولر سپهر الکتریک 5000 2 2200 2200 اجاق گا زچهار شعله معمولی 1 1400 1400 قفس حمل مرغ 20 180 5400 دستگاه اسپری واکسن 1 800 800 سمپاش پشتی دستی 1 1200 1200 کپسول گاز11 کیلویی 3 200 800 یخچال ازمایش 1 3500 7000 بخاری گازی نیک کالا 2 1400 2800 تلوزیون 21 اینچ 1 3000 3000 وسایل ابزار کار از قبیل فرغون-بیل- 3 2000 6000 دانخوری دستی 360 12 4320 پایه فنس کشی جهت تقسیم بندی جوجه 6 600 7200 وسایل رفاهی کارگران مثل پتو 4 2000 8000 پیش بینی نشده 2.5% 37898 جمع کل 795868 3 کار کنان دایم طرح (هزار ریال) شرح تعداد حقوق ماهیانه حقوق سالیانه مدیر طرح(کارشناس دامپروری) نیمه وقت 1 450 1800 دکتر دامپزشک نیمه وقت 1 450 1800 کارگر واحد تهیه دان 1 2300 27600 کارگر ماهر 1 2400 28800 نگهبان 1 2300 27600 بیمه اجتماعی سهم کارفرما 23% 19320 پاداش و عیدی معادل 35%حقوق سالیانه 28000 جمع کل 134920 4 هزینه های نقدی ( هزار ریال) شرح تعداد بهای واحد مبلغ یکدوره مبلغ یکساله خرید جوجه یک روزه گوشتی 31800 3500 111300 445200 خرید دان کیلوگرم 128400 4500 577800 2311200 حمل بیمه وجوجه 31800 800 25440 101760 واکسیناسیون و دارو 31800 1270 40386 161544 سمپاشی و تمیز کردن سالنها 31800 58 4/1844 6/7377 پوشال خرید یا بستر 31800 58 4/1844 6/7377 حقوق عیدی و پاداش پرسنل 5 28900 115600 بیمه اجتماعی سهم کارفرما 3 4830 19320 آب و برق مصرفی 31800 46 1463 5852 سوخت 31800 530 16854 67416 تعمیرات 31537 126150 جمع کل 842199 3368797 درآمد و تولیدات طرح (هزارریال) شرح بهای واحد یک دوره یک سال مقدار ارزش مقدار ارزش گوشت نیمچه 16500 660000 1089000 246000 4356000 کود مرغ 30000 125 37500 500 150000 جمع کل 1126500 4506000 برآورد هزینه استهلاک و تعمیرات ( میلیون ریال) شرح سرمایه گذاری استهلاک تعمیرات ونگهداری درصد ارزش درصد ارزش ساختمان و تاسیسات 34564300 3.3 113992 2.5 86357 ماشین الات و تجهیزات 795868 6.7 53323 5 39793 جمع کل 126150 5 تعداد و تغییرات جوجه گوشتی یک دوره و یکسال (هزار ریال) شرح درصد تعداد باقیمانده یک دوره باقیمانده یک سال تعداد جوجه در موقع شروع 100 318000 31800 127200 تلفات تا 55 روزگی 6 1800 30000 120000 تعداد متوسط جوجه در طی دوره پرورش 30900 123600 تعداد متوسط جوجه در اخر دوره پرورش 30000 120000 پیش بینی بازپرداخت تسهیلات کوتاه مدت ( هزار ریال) سال درصد اصل وام سود وام10% جمع اصل وسود اول 350000 70000 420000 دوم 350000 35000 385000 جمع کل 700000 105000 805000 بازپرداخت تسهیلات بلند مدت (هزار ریال) تاریخ باز پرداخت اصل تسهیلات سود10% اصل وسود سال اول 660000 396000 1056000 سال دوم 660000 330000 990000 سال سوم 660000 264000 924000 سال چهارم 660000 198000 588000 سال پنجم 660000 132000 792000 سال ششم 660000 66000 726000 اصل وام 3600000 سود دوران سازندگی 360000 جمع کل 3960000 1386000 5346000 6 حساب سود وزیان ویژه (هزار ریال) شرح سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال پنجم سال ششم درامد نقدی 4506000 4506000 4506000 4506000 4506000 4506000 کسر می شود هزینه های جاری 3368797 3368797 3368797 3368797 3368797 3368797 مازاد نقدی عملیات 1137203 1137203 1137203 1137203 1137203 1137203 منظور می گردد استهلاک 167315 167315 167315 167315 167315 167315 سود تسهیلات بلند مدت 396000 330000 264000 198000 132000 66000 سود تسهیلات کوتاه مدت 70000 35000 سود(زیان) ویژه 503888 604888 705888 771888 837888 903888 درصد سود اوری 15% 18% 21% 23% 9/24% 8/26% 7 پیش بینی گردش وجوه نقدی (هزار ریال) شرح سال اول سال دوم سال سوم سال چهارم سال پنجم سال ششم منابع سود وزیان ویژه 503888 604888 - - - - برگشت می شود استهلاک 167315 167315 167315 167315 167315 167315 نتیجه عملیات نقدی 671203 772203 - - - - سرمایه گذاری متقاضی 793047 - - - - تسهیلات بلند مدت بانکی 3960000 - - - - - تسهیلات کوتاه مدت بانکی 700000 - - - - - جمع وجوه نقدی 6124250 - - - - - کسر می شود هزینه های سرمایه ای 245016 - - - - - بازپرداخت اصل تسهیلات بلند مدت 660000 660000 660000 660000 660000 660000 بازپرداخت اصل تسهیلات کوتاه مدت 350000 350000 - - - - برداشت سود 79305 79305 79305 79305 79305 79305 مازاد(کمبود) نقدی 784777 -237797 133898 199898 265898 331898 مازاد انباشته نقدی 784777 546980 680878 880776 1146674 1478572 8 خلا صه سرمایه گذاری طرح و منابع تامین آن (هزار ریال) عنوان سرمایه گذاری قبلی سرمایه گذاری جدید جمع کل ساختمان و تاسیسات و زمین 4800 3449500 3449500 ماشین آلات و تجهیزات 795868 795868 سرمایه در گردش 842199 842199 هزینه مقدماتی 5000 5000 سود دوران مشارکت 360000 360000 جمع 5480 5447567 5453047 سهم الشراکه بانک در تسهیلات بلند مدت 3960000 3960000 سهم الشراکه بانک در تسهیلات کوتاه مدت 700000 700000 سهم الشراکه متقاضی 5480 787567 793047 جمع کل 5480 5447567 5453047 هزینه سرمای ای طرح در قالب مشارکت مدنی (هزار ریال) عنوان سرمایه گذاری قبلی سرمایه گذاری جدید جمع کل ساختمان و تاسیسات و زمین 4800 3449500 3449500 ماشین آلات و تجهیزات 795868 795868 جمع 4800 5447567 5453047 سهم الشراکه بانک در تسهیلات بلند مدت 3600000 3600000 سهم الشراکه متقاضی 4800 645368 650168 جمع کل 4800 4245360 425168 9

تعداد بازدید از این مطلب: 504
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : حمید رضا شجری
تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392
نظرات

نقشه ی ساخت ماشین جوجه کشی

یک ماشین جوجه کشی ایده آل به دستگاهی گفته میشود که درصد بالایی (حدود ۹۰%) از تخم های نطفه دار خوابانده شده در دستگاه را به جوجه تبدیل کند. برای ساخت این ماشین جوجه کشی باید تمام شرایطی که یک مرغ مادر کرچ برای تخم هایش به طور غریزی فراهم میکند را بصورت مصنوعی به بهترین شکل ممکن شبیه سازی کرد. یک پرنده ی مادر بطور غریزی دمای مطلوب، رطوبت، چرخش و تهویه را برای تخم ها و جنین ها فراهم می کند پس در طراحی یک دستگاه جوجه کشی باید بیشترین شباهت یا به عبارتی شرایطی برابر با شرایط طبیعی برای تخم ها فراهم کرد.

ماشینهای جوجه کشی به سه دسته ی کلی از نظر کارایی به شرح ذیل تقسیم بندی میشود:

» دستگاههای جوجه کشی ساده

»» در این دستگاهها همانطور که از نامشان پیداست همه عناصر به ساده ترین شکل ممکن طراحی و ساخته شده است دقیقا” مشابه مبحث ساخت ماشین جوجه کشی در کتاب حرفه و فن کلاس اول راهنمایی که از لامپ برای تامین حرارت، از ظرف آب برای تامین رطوبت و چرخش تخمها بصورت دستی ۳ بار در روز، از یک جعبه ی مقوایی برای محفظه ی جوجه کشی استفاده شده و برای کنترل دما دریچه هایی بر روی جعبه تعبیه شده است.

» دستگاه جوجه کشی نیمه اتومات

»» در این دستگاهها برخی عناصر بکار گرفته شده که بصورت خودکار انجام وظیفه میکند، مثل ترموستات و موتور گیربکس که بصورت خودکار کنترل دما و چرخش را به عهده دارد.

» دستگاههای اتومات

در این نوع دستگاهها، کلیه ی فاکتورهای مورد نیاز جوجه کشی بطور کاملا” اتومات فراهم و کنترل میشود که کار با این دستگاهها برای کاربر آسانتر بوده و نتیجه بهتر و راندمان بلایی حاصل خواهد شد.

در این مقاله دستورالعمل و نقشه ی ساخت ماشین جوجه کشی اتومات را با استفاده از قطعات عرضه شده در فروشگاه سایت به ساده ترین شکل ممکن شرح میدهیم:

طراحی سیستم تامین و کنترل دما با استفاده از هیتر و ترموستات دیجیتال (samwon)

 دمای مطلوب جوجه کشی تخم اکثر پرندگان ۳۷٫۵ درجه سانتی گراد می باشد و دمای مناسب جوجه کشی برخی دیگر پرندگان در همین محدوده با اندکی اختلاف حدود ۰٫۲ درجه (جدول شرایط مطلوب انکویاسیون و هچ)می باشد. بهترین سیستم تامین حرارت باید به نحوی باشد که در عین تامین کامل گرمای محفظه ی جوجه کشی تمام دمای مورد نیاز را به صورت یکنواخت در تمام محفظه توزیع کند و دما را با کمک ترموستات در نزدیکترین حد به این دما کنترل کند که ترموستات ارائه شده دمای محفظه را با حداکثر ۰٫۱ درجه اختلاف تنظیم میکند. منبع حرارتی بایستی موجب اعمال شوک حرارتی به تخم و جنین ها نشود به همین منظور هیتر های عرضه شده در این سایت قابل تنظیم بوده و به کمک فن مناسب گرمای مطلوب و یکنواختی را فراهم میکند. همچنین برای تامین سیستم گرمایی می توان از یک المنت که به وسیله ی یک دیمر حرارت تولیدی آن قابل تنظیم است و یک یا چند عدد فن بسته به حجم محفظه جوجه کشی  استفاده نمود بدین صورت که یک عدد فن را بر روی یک صفحه عایق متصل میکنیم. اطراف فن با رعایت موارد ایمنی یک رشته المنت حرارتیتعبیه کرده و مجراهایی در زیر المنت به سمت محفظه ایجاد می کنیم و دو سر المنت را به خروجی دستگاه دیمر متصل میکنیم مجموعه ساخته شده را به رله ترموستات وصل کرده و در محفظه ی دستگاه نصب می کنیم بدین ترتیب بعد از وصل رله ترموستات ، هوا از محفظه توسط فن کشیده شده و هوا را از مجاورت النتهای حرارتی عبور داده و مجدد از مجراهای تعبیه شده وارد محفظه ی جوجه کشی می کند ، حال اگر حرارت وارد شده به محفظه خیلی زیاد بود بوسیله ی دیمر و بصورت دستی تنظیم شده و به دمای  مطلوب نزدیک می کنیم به این ترتیب و به سادگی شما یک سیستم ایده آل تامین و کنترل حرارت برای ماشین جوجه کشی تان طراحی کرده اید مجموعه فن_هیتر طراحی شده را در پایین، بالا یا دیواره های جانبی محفظه می توانید نصب کنید اما مکان توصیه شده ما بالای دستگاه جوجه کشی می باشد.

نقشه نصب هیتر به ترموستات سام وان (samwon)

 

برای مشاهده تصویر در اندازه ی بزرگتر بر روی آن کلیک کنید

  • مطابق شکل، فاز را به ترمینال شماره ی ۱۰ و نول را ترمینال شماره ی ۱۱ ترموستات نصب میکنیم.
  • از ترمینال شماره ی ۱۰ یک فاز گرفته و به ترمینالهای شماره ی ۸ (رله ی اصلی) و ۵ (رله pro) متصل میکنیم.
  • از ترمینال شماره ی ۹ یک سیم مطابق تصویر به یک کنتاکت هیتر اصلی وصل کرده و از کنتاکت دیگر هیتر اصلی به به نول وصل میکنیم.
  • از ترمینال شماره ی ۶ نیز یک سیم مستقیم به یکی از کنتاکتهای زنگ خطر نصب کرده و از کنتاکت دیگر نیز به نول متصل میکنیم
  • به ترمینالهای شماره ی ۱ و ۲ و ۳ نیز سنسور ترموستات دیجیتال وصل میشود.

تشریح نقشه:

  • با وصل فاز و نول ترموستات آماده ی کار میباشد.
  • ترموستات را مطابق دستورالعمل اینجا تنظیم کنید.
  • سنسور ترموستات را درون محفظه و برای نتیجه گیری بهتر در جای هم تراز با شانه ها نصب کنید.
  • با پایین آمدن دما از حد معین رله ی (out 1) عمل کرده و ترمینال ۸ به ۹ متصل شده و جریان به هیتر وارد میشود و با وجود اینکه کنتاکت دیگر هیتر به نول وصل شده و هیتر شروع به کار و گرمادهی خواهد کرد.
  • با رسیدن دما به حد معین شده رله ی (out 1) قطع شده و هیتر خاموش خواهد شد.
  • در این نوع ترموستات میتوان نقطه ای را به عنوان نقطه ی بحرانی تعین کرد و زمانیکه دما به هر دلیلی به نقطه بحرانی برسد رله ی (pro) استارت شده و اعلام خطر خواهد کرد

نقشه ی نصب و سیم کشی مولتی تایمر دیجیتال و اتصال به موتور گیربکس در ماشین جوجه کشی

موتور گیربکس ارائه شده ۲۲۰ ولت تک فاز بوده و قابلیت چپگرد راستگرد را داراست، این موتور دارای سه عدد ترمینال ورود (۱،۲،۳) میباشد که ترمینال وسط (شماره ی ۲) مشترک بوده و نول به آن متصل میشود حال با اتصال فاز به ورودی ۱ موتور گیربکس در یک جهت به حرکت در آمده و با اتصال فاز به ورودی شماره ۳ موتور در جهت عکس به گردش در خواهد آمد. حال با اتصال موتور گیربکس به مولتی تایمر که قابلیت چبگرد و راستگرد کردن موتور را در زمان های مشخص دارد شما یک سیستم چرخش کاملا اتومات در اختیار دارید. مولتی تایمر دیجیتال عرضه شده در فروشگاه سایت دارای دو رله ی خروجی بوده و کارایی فوق العاده دارد بطور مثال با انتخاب حالت (B3) در تنظیمات مولتی تایمر دیجیتال، با وصل رله ی (A) یک دقیقه موتور گیربکس به سمت چپ به گردش در آمده و با رسیدن شانه ها به حد دلخواه (۴۰ تا ۴۵ درجه نسبت به افق) بطور اتومات (بوسیله ی سنسور ۱) متوقف شده و وارد تایم استراحت (فاصله تا چرخش بعدی) شده و با سپری شدن این تایم و وصل رله ی (B) مولتی تایمر موتور در جهت عکس شروع به چرخش کرده و در زاویه ی (۴۰ تا ۴۵ درجه نسبت به افق) در سمت مقابل یا  ۹۰ درجه نسبت به حالت قبلی  شانه و تخم ها (توسط سنسور ۲) متوقف میشود و به همین منوال چرخش ادامه می یابد، بدین ترتیب شما با بکار گیری مولتی تایمر دیجیتال و موتور گیربکس عرضه شده در فروشگاه رویان گستر امکان طراحی یک سیستم چرخش کاملا” اتومات و کارا با ظرفیت حدود ۵۰۰ تخم مرغ برای ماشین جوجه کشی تان ساخته اید.

 تنظیم مولتی تایمر دیجیتال و نقشه ی اتصال آن به موتور گیربکس در ماشین جوجه کشی

 

برای دیدن اندازه ی واقعی بر روی تصویر کلیک کنید

  • مطابق شکل فاز و نول را به ورودیهای (pH) و (N) مولتی تایمر متصل میکنیم .
  • ازکنتاکت (PH) مولتی تایمر یک سیم به کلید استارت شماره ۱ وصل کرده و از کنتاکت دیگر کلید استارت شماره ی ۱ به کنتاکت (PH/START) وصل میکنیم .
  • تایمر در حالت پیش فرض توسط تکنسینهای رویان گستر در حالت (B3) یعنی بصورت (تایم استراحت-چپگرد-تایم استراحت-راستگرد) تنظیم شده است .
  • یک سیم از فاز به کنتاکت شماره ی ۱۵ (رله ی A) مولتی تایمر متصل کرده و از کنتاکت شماره ۱۸ به سوئیچ شماره ۱ وصل شده و از کنتاکت شماره ی … به ترمینال شماره ی ۱ موتور متصل میشود.
  • یک سیم دیگر از فاز به کنتاکت شماره ی ۲۵ (رله ی B) مولتی تایمر متصل کرده و از کنتاکت شماره ۲۸ به سوئیچ شماره ۲ وصل شده و از کنتاکت شماره ی … سوئیچ ۲ به ترمینال شماره ی ۳ موتورگیربکس  متصل میشود.

نحوه ی تنظیم مولتی تایمر دیجیتال

  • ابتدا برای تنظیم کلید شماره ی ۱ یا کلید استارت (PH/START) را بین کنتاکت(PH) و (PH/START) تعبیه کردید را در حالت (OFF) قرار دهید. کلید اینتر را بر روی مولتی تایمر فشار دهید، چراغ (RELAY-A) شروع به چشمک زدن میکند، با استفاده از شاسی های (+ و -) عدد را بر روی ۱ که نشان دهنده ی میزان وصل رله ی (A) بر حسب دقیقه میباشدتنظیم کنید .
  • مجدد کلید اینتر را بر روی مولتی تایمر فشار دهید، چراغ (RELAY-B) شروع به چشمک زدن میکند، با استفاده از شاسی های (+ و -) عدد را بر روی ۱ که نشان دهنده ی میزان وصل رله ی (B) بر حسب دقیقه میباشدتنظیم کنید .
  • با فشار مجدد کلید اینتر هر دو چراغ (RELAY-A) و(RELAY-B) شروع به چشمک زدن میکند که نشان دهنده ی تایم استراحت بین زمان کار ۲ رله (A) و (B) یا به عبارتی زمان استراحت بین ۲ چرخش موتور گیربکس و شانه ها بوده و با استفاده از شاسی های (+ و -) برای جوجه کشی تخم مرغ عدد ۶۰ را که بر حسب دقیقه میباشد ، انتخاب نمایید.
  • با فشار مجدد کلید اینتر تنظیمات ثبت شده و تایمر آماده به کار میشود .
  • با قرار دادن کلید ۱ یا (PH/START) در حالت (ON) تایمر بر اساس تنظیمات اعمال شده شروع به کار میکند.

تشریح مدار

  • با استارت کلید ۱ زمان استراحت (۶۰ دقیقه) شروع میشود
  • با اتمام زمان استراحت رله (a) استارت شده و کنتاکت ۱۵ به ۱۸ در مولتی تایمر وصل و جریان وارد سوئیچ ۱ میشود و از کنتاکت وصل سوئیچ ۱ به ترمینال ورودی شماره ی ۱ موتور گیربکس وارد میشود
  • جریان الکتریکی متصل شده به ترمینال (۱) و نول مشترک در ترمینال (۲) موتور گیربکس باعث چرخش شافت به یک طرف میشود
  • بعد از رسیدن شانه ها به حد تعیین شده سوئیچ (۱) عمل کرده و جریان را قطع و پیرو آن چرخش متوقف میشود و مجدد تایمر وارد تایم استراحت میشود.
  • بعد از اتمام تایم استراحت، رله ی (b) استارت کرده و کنتاکت ۲۵ به ۲۸ وصل شده و جریان بعد از عبور از سوئیچ ۲ به ترمینال (۳) موتور گیربکس وارد میشود در نتیجه فاز در کنتاکت (۳) و نول در کنتاکت (۲-مشترک) باعث چرخش شافت در جهت عکس شده و با رسیدن شانه ها به محل نصب سوئیچ ۲ این سوئیچ عمل کرده و مجدد چرخش متوقف شده و تایمر وارد تایم استراحت میشود، به همین ترتیب تا زمانیکه کلید ۱ وصل باشد عمل چرخش ادامه دارد.

 

طراحی سیستم رطوبت با استفاده از رطوبت ساز و رطوبت سنج دیجیتال (SAMWAN) عرضه شده در فروشگاه سایت

رطوبت سنج دیجیتال عرضه شده ساخت شرکت samwon کشور کره ی جنوبی (اصل) بوده که با بهره گیری از یک سنسور پیشرفته قابلیت اندازه گیری و کنترل رطوبت از یک تا ۹۹% را داراست بدین ترتیب که پس از نصب سنسور در محل مناسب و تنظیم رطوبت سنج، رطوبت سنج شروع بکار کرده و در صورت نیاز به رطوبت (رسیدن رطوبت به پایین تر از حد مجاز) رله ی دستگاه وصل شده و دستگاه رطوبت ساز متصل به رله را روشن میکند. رطوبت ساز عرضه شده در فروشگاه قابلیت تولید بخار سرد با استفاده از امواج آلتراسونیک را داراست که بعد ازاتصال به برق ظرف چند ثانیه ذرات آب شبیه مه در ظرف آب تولید شده و توسط جریان هوا در محفظه پخش شده و رطوبت را افزایش میدهد این عمل تا رسیدن رطوبت به حد تعیین شده ادامه داشته (معمولا چند ثانیه ) و سپس توسط رطوبت سنج  قطع می شود و به همین ترتیب ادامه پیدا میکند.

بدین ترتیب و به سادگی با بکار گیری رطوبت سنج و رطوبت ساز عرضه شده در سایت مطابق دستور، شما یک سیستم اتومات تامین رطوبت با دقت بالا در اختیار خواهید داشت. در حال حاضر و با در کنار هم قرار دادن سیستم های آموزش داده شده، شما یک ماشین جوجه کشی کاملا اتومات  با کارایی بالا و درصد جوجه درآوری حد اکثر در اختیار خواهید داشت.

نقشه ی نصب رطوبت سنج دیجیتال و رطوبت ساز در ماشین جوجه کشی

 

برای مشاهده تصویر بزرگتر بر روی آن کلیک کنید

راهنمای سیم کشی

  • مطابق شکل از ترمینال فاز (PH) مدار یک سیم به ترمینالهای شماره ی ۵ و ۱۱ رطوبت سنج متصل میکنیم.
  • از ترمینال شماره ی ۴ رطوبت سنج به یکی از کنتاکتهای رطوبت ساز وصل میکنیم.
  • از ترمینال نول (N) به ترمینال شماره ی ۱۲ رطوبت سنج و کنتاکت باقیمانده ی رطوبت سنج وصل میکنیم.
  • سنسور را بر اساس رنگ سیمها به ترمینالهای ۱-۲ ۳ رطوبت سنج دیجیتال متصل میکنیم.

تشریح مدار

  • با وصل جریان برق رطوبت سنج دیجیتال شروع به کار میکند، مطابق دستورالعمل اینجا اقدام به تنظیم دستگاه بر اساس نیاز میکنیم.
  • سنسور دستگاه را در جای مناسب داخل محفظه جوجه کشی نصب میکنیم (محل نصب نباید در معرض گردش هوای سریع یا رطوبت سنج یا منبع حرارتی دستگاه صورت بگیرد)
  • بعد از تنظیم هرگاه رطوبت از حد مجاز تعیین شده پایین تر بیاید رله ی دستگاه استارت کرده و ترمینال ۵ به ۴ در رطوبت سنج وصل میشود و جریان به دستگاه رطوبت ساز اعمال شده و در نتیجه با وجود نول در کنتاکت دیگر، دستگاه رطوبت سنج شروع به کار کرده و رطوبت را به محفظه تزریق میکند.
  • با رسیدن رطوبت به حد معین رله رطوبت سنج قطع کرده در نتیجه رطوبت ساز خاموش شده و تزریق رطوبت متوقف خواهد شد. 

 

حال شما با تهیه ی یک محفظه مناسب و بهره گیری از اقلام عرضه شده در فروشگاه سایت، مطابق نقشه های ارائه شده میتوانید اقدام به طراحی و ساخت ماشین جوجه کشی اتومات به ساده ترین شکل ممکن نمایید و در کلیه مراحل ساخت در صورت نیاز از مشاوره ی تکنسینهای سایت بهره مند شوید.

نکات کلیدی در ساخت ماشین جوجه کشی

  1. محل نصب سنسور ترموستات باید در محل مناسب و حتی الامکان هم تراز با تخمها نصب شود.
  2.  سنسور ترموستات نباید در نزدیک هیتر نصب شود.
  3. سنسور ترموستات نباید در نزدیک مجرای تهویه نصب شود.
  4. در نصب سنسورهای ۱ و ۲ در سیستم چرخش نهایت دقت بعمل آید و جهت چرخش موتور گیربکس در نصب سنسور های ۱ و ۲  حتما” در نظر گرفته شود در غیر اینصورت با توجه به قدرت موتور گیربکس و عدم قطع چرخش در زاویه ی تعیین شده، به سایر اجزای دستگاه صدمات جدی وارد خواهد شد.
  5. در خصوص نصب سنسور رطوبت سنج نیز باید مشابه سنسور ترموستات عمل شده و از نصب سنسور رطوبت در معرض جریان هوای شدید یا نزدیک منبع تولید رطوبت و حرارت خودداری شود.
  6. طراحی محفظه جوجه کشی و فاصله ی بین شانه ها باید به نحوی باشد که هوا به طور یکنواخت و بصورت ملایم در کل محفظه در جریان باشد. (بهتر است فاصله ی بین شانه ها بین ۸ تا ۱۰ سانتیمتر و فاصله ی شانه ها از دیواره های جانبی دستگاه بین ۵ تا ۱۰ سانتیمتر در نظر گرفته شود)
  7. حتما” با توجه به ظرفیت دستگاه نسبت به تعبیه ی مجرایی برای تهویه اقدام کنید.

منبع: واحد آموزش و تحقیقات رویان گستر

 استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است

۴۱ نظر

گوتیک

پاسخ | نقل قول

اسفند ۱۰م, ۱۳۹۰ در ۱۱:۲۵ | #1

به به …..
ممنونم که نقشه تجهیزات رو گذاشتین.

اما اگر بتونید به این سبک هم ، نقشه کامل ساخت خود دستگاه رو بزارین خوب میشه

شما چند پک درست کنید، از دستگاه کوچیک به بزرگ…

تا ما خریدنی یک پک از شما بخریم ،و تو خونه مون اون رو سریع ،سر و هم کنیم

که تو اون پک ، پوشش دستگاه رو هم بریده شده و اندازه و اماده بذارین .

اخه پیدا کردن و درست کردن پوشش و در و شیشه و… برای ما درد سر خواهد بود( از کجا پیدا کنیم اخه)

حالا پوشش های متفاوت که ارزون تر و عایق تر و ایمن تری باشه.
حالا یونولیت فشرده ای ،کامپوزیتی، گالوانیزه ای .

به نظرم اول یک پک کوچولو و خوب و کامل درست کنید اگه مشتری داشت خوب بود و جواب داد.
بعدها بزرگترها رو هم بزارین.

به نظرم پک اول رو به این ابعاد بسازید
چون من که شخصا یکی از مشتری هاتون تو این اندازه هستم (:

این پک رو انقدر کامل کنید که دیگه نیازی نباشه ما دنبال چیز دیگه ای بگردیم
و فقط سر و همش کنیم

مرسی مرسی مرسی

 

تعداد بازدید از این مطلب: 487
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : حمید رضا شجری
تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392
نظرات

یکی ازبحث های داغ که اغلب افراد در مهمانی ها و سرسفره های رنگین، راجع به آنصحبت می کنند، مرغ هورمونی و عوارض ناشی از هورمون بر بدن است.همین امر،نگرانی هایی در مردم به وجود آورده و باعث شده است افراد از خوردن مرغ لذتنبرند.اما آیا واقعا به مرغ هورمون تزریق می شود و آیا عوارضی مانند روییدنموهای زاید، با هورمون ها در ارتباط است؟ آیا نظارتی بر افزودن این موادبه مرغ و طیور وجود دارد؟ تزریق آنتی بیوتیک به مرغ چه تأثیری برمصرف کنندگان دارد؟

یک کارشناس کشاورزی در این باره می گوید: موضوع تزریق هورمون صحت ندارد، چون هورمون صرفه اقتصادی برای مرغ دار ندارد.

محمودی اضافهمی کند: اما در جیره طیور، یک درصد پودر خون و ۳ درصد چربی استفاده می شودکه موجب تحریک غدد هورمون رشد در طیور می شود و مرغ سریع تر رشد می کند.

به گفته ویپوکی استخوان، رویش مو در صورت زنان، بیش فعالی کودکان و... منشاء تغذیه ایدارد که بخشی از این تغذیه نیز شامل گوشت مرغ است.

وی با بیاناین که نگرانی دیگر مربوط به تزریق آنتی بیوتیک با مقدار بالا در مرغ است،می گوید: متأسفانه برخی مرغ داران با تزریق آنتی بیوتیک بیش از مقدار نیازباعث افزایش اشتهای مرغ و در نتیجه رشد سریع آن می شوند که همین مقدارآنتی بیوتیک باقی مانده در بدن مرغ که به ویژه در پوست و یا جگر مرغانباشته می شود عوارضی بر سلامتی بدن انسان دارد.

هیچ شکلی از هورمون استفاده نمی شود

کارشناساداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دام پزشکی خراسان رضوی نیز می گوید: در ایران از ابتدای شکل گیری صنعت مرغ داری و پرورش گاو شیری و گوسالهپرواری و همچنین گله های پرورش گوسفند از دیرباز، هیچ شکلی از هورمون برایتشویق رشد، افزایش تولید و افزایش راندمان تولید، استفاده نشده است.

دکترعلیرضا تعالیمی افزاید: هم اکنون، در ایران، هیچ شکلی از اشکال تجاری این هورمون هابرای تشویق رشد و افزایش تولید، چه به صورت مجاز و چه به شکل غیرمجاز وقاچاق وجود ندارد. اشکالی از هورمون رشد و استروژن و پروژسترون تزریقی کهدر درمان برخی بیماری های گاوی و گوسفندی توسط دام پزشکان تجویز می شوند وبه صورت مجاز و قانونی در داروخانه های دامی وجود دارد، منحصرا به درماناختصاص دارند.وی ادامه می دهد: خوشبختانه در کشور ما هیچ شکلی از هورمون بهمنظور افزایش تولید، استفاده نمی شود و در این جا بیش از کشورهایی همچونآمریکا که سابقه مصرف هورمون را در صنعت گاو داری و مرغ داری دارند، نگرانیوجود دارد. به گفته دکتر تعالی علت به وجود آمدن این نگرانی، کوتاهی دراطلاع رسانی صحیح، ارائه سوژه های غیرمستند و غیرعلمی به خصوص در سطحرسانه ها و گاهی اوقات اظهارنظرهای غیرکارشناسانه است.این مسئول می گوید: اصطلاح مرغ هورمونی بیشتر برگرفته از رسانه های خارجی و به خصوص آمریکاییمی باشد، بدون این که مصداقی در کشورمان داشته باشد.وی در پاسخ به سوالیدرباره استفاده از جگر مرغ با در نظر گرفتن این که جگر محل دفع سموم در بدناست، می گوید: کبد به دلیل آنزیم های متنوعی که در سلول های خود دارد، ازمحل های سوخت و ساز و تغییر شکل دادن و از بین بردن داروها، مواد، سموم وهورمون های تولید شده در داخل بدن و یا وارد شده به بدن می باشد. بنابراینجگر، بخشی از مرغ کشتار شده است که بیشتر این مواد را در آن می توانیافت.دکتر تعالی درباره استفاده از پوست مرغ نیز می گوید: برخیمصرف کنندگان، پوست مرغ را بیشتر از قسمت های لاشه مضر می دانند، آن هامعتقدند پوست مرغ و چربی زیر آن دارای هورمون است چرا که هورمون هایاستروئیدی چون از جنس چربی اند، در چربی های مختلف در بدن از جمله چربی زیرپوست ذخیره می شوند. این نکته زمانی صحیح است که از هورمون در تولید مرغگوشتی استفاده شده باشد. در حالی که در کشور ما که حتی در مقادیر مجاز هماستفاده نمی شود، حذف پوست مرغ از لاشه به بهانه هورمونی بودن هنگام طبخ،به هیچ وجه مبنای علمی ندارد.دکتر تعالی در پاسخ به خراسان با بیان این کههمه داروهای مورد استفاده برای حیوانات تولید کننده غذای انسان مثل گاو،گوسفند، مرغ، ماهی و زنبور  دارای مجوز است، می گوید: داروهایی که منع مصرفبرای درمان حیوانات تولید کننده غذای انسان دارند، غیرمجازند، که توسطبازرسان دام پزشکی ضبط و معدوم می شوند.

ویمی افزاید: برخی داروهای مجاز، دارای زمان پرهیز از مصرف و کشتار هستند، درطول مدت استفاده از دارو و در یک مدت زمان خاص پس از قطع مصرف دارو در دامو طیور و... شیر و گوشت و تخم مرغ و... تولید شده از دام یا گله طیور تحتدرمان، نباید به مصرف غذایی انسان برسد که در این فاصله زمانی، دارو در بدنحیوان متابولیزه و دفع می شود. در پایان این مدت مقادیر بسیار اندکی ازدارو که به آن «حداکثر مقدار مجاز دارو» گفته می شود در گوشت و شیر و... باقی می ماند که ضرری برای انسان ندارد. به این اندازه از دارو درفرآورده های خام دامی، مقدار باقی مانده مجاز دارو گفته می شود.

 

 

تعداد بازدید از این مطلب: 306
برچسب‌ها: مرغ هرمونی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : حمید رضا شجری
تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392
نظرات

کنسانتره 5% مرغ گوشتیمرغک

مزایای استفاده از کنسانتره 

ضریب تبدیل غذایی بهتر و افزایش راندمان تولیدگوشت


به لحاظ غنی بودن کنسانتره از کلیه تک ویتامین ها و مواد معدنی در شرایط عادی دیگر نیازی به استفاد ه از مکمل های تک درمانی نیست

با خرید یک محصول حداقل 30ماده ی مورد نیاز طیور تامین می شود


احتمال استفاده از مواد فاقد کیفیت در جیره کاملا حذف می شود

کاهش قیمت تمام شده ی جیره




مشکل تامین مواد دیگر در جیره و خرید های متعدد دیگر و مختلف از مراکز گوناگون با کیفیت های متغییر رفع میشود

کاسته شدن از تعداد مواد اولیه در تهیه دان و جلوگیری از امکان بروز اشتباه در ساخت دان


کاهش پرت دادن و جلوگیری از به هدر رفتن منابع غذایی و سرمایه

تعادل بهتر انرژی و پروتئین در جیره


رشد و وزن گیری در هفته های اول و دوم تولید که یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده وزن نهایی گله در اخر دوره است

حفظ کیفیت مواد مغذی بطور کامل


تطابق وزن با سن در نمودار تولید و مقایسه آن با استانداردهای جهانی

تامین عناصر و مواد کم نیاز در جیره بطورکامل


کاهش استرس ها و جلوگیری از اختلالات متابو لیکی نناشی از سوء تغذیه

استفاده از مواد جدید در علم تغذیه مانند مو لتی آنزیم آنتی اکسیدان محرک رشد پودر اشتها آورو غیره


تامین سطوح بالاتر انرژی متابولیسمی پروتئین و سایر مواد مغذی در جیره های ارائه شده

یکنواختی مواد مغذی در جیره پس از ساخت دان و به دنبال ان یکنواختی رشددر گله

تامین نیازهای کلیه امیخته های طیور گوشتی رایج در ایران

تسهیل در امر انبارداری مواد اولیه غذایی به دلیل کاهش تعداد مواد اولیه موجود در انبار

پشتیبانی و راهنمایی علمی و عملی در استفاده از محصول

استفاده از مواد غیر متعارف در جیره های پرورش طیور به عنوان مواد اولیه در کنار کنسانتره

کنسانتره 5% مرغ گوشتی :

مواد تشکیل دهنده :

گلوتن ذرت، پودر ماهی، کنجاله سویا، مکمل ویتامینه و معدنی، کولین کلراید، بتائین، لیزین، متیونین ،دی کلسیم فسفات ، کربنات کلسیم، آنتی اکسیدان ، مولتی آنزیم، فیتاز، روغن گیاهی ، نمک و افزودنی های مجاز در جیره غذایی طیور.

آنالیز شیمیایی

انرژی متابولیسی

2000 کیلو کالری

حداقل پروتئین

25 درصد

حداقل فیبرخام

3 درصد

حداقل متیونین

3.7 درصد

حداقل لیزین

4 درصد

حداقل فسفر قابل جذب

2.5 در صد

حداقل کلیسم

7 درصد

سدیم

1.5 درصد

فرمول پیشنهادی مصرف کنسانتره 5% در نژاد راس :

مشخصات

جیره آغازین

جیره رشد

جیره پایانی

سن

10-0 روز

28-11 روز

29 روز تا کشتار

پروتئین خام %

23

21

19

انرژی قابل متابولیسم (کیلو کالری)

3010

3175

3225

کنسانتره 5%

50

50

50

ذرت

560

610

650

کنجاله سویا

375

315

270

اسید چرب

...

10

15

صدف

15

15

15

جمع کل (کیلوگرم)

1000

1000

1000

فرمول پیشنهادی مصرف کنسانتره 5% در نژاد Cobb 500 :

مشخصات

جیره آغازین

جیره رشد

جیره پایانی 1

جیره پایانی 2

سن

10-0 روز

22-11 روز

42-23 روز

بیش از 42 روز

پروتئین خام %

21

19

18

17

انرژی قابل متابولیسم (کیلو کالری)

2988

3083

3176

3176

کنسانتره 5%

50

50

50

50

ذرت

600

660

680

680

کنجاله سویا

335

275

245

235

اسید چرب

...

...

10

20

صدف

15

15

15

15

جمع کل (کیلوگرم)

1000

1000

1000

1000

 

 

 

 

 

اهمیت فیزیولوژیک و موارد مصرف

 

استفاده از کنسانتره 5% شرکت پشتیبانی نهاده های دام دارای مزایایی است که از جمله می توان به کاهش اتلاف دان در واحد های پرورشی، اطمینان از آمیختگی کامل و یکنواخت موارد و اجزای تشکیل دهنده آن ،افزایش ضریب رشد، کاهش استرس و افزایش مقاومت نسبت به بیماریها اشاره نمود. در فرمولاسیون کنسانتره 5% دو فرمول پیشنهادی در دو نژاد طیور در نظر گرفته شده است تا از لحاظ پروتئین و انرژی حداکثر بازدهی را داشته باشد.

شرایط نگهداری :

در جای خشک وخنک نگهداری شود .

بسته بندی :

پاکتهای 25 کیلو گرمی.

 

تعداد بازدید از این مطلب: 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : حمید رضا شجری
تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392
نظرات

 مراحل جوجه کشی 1) ستر: در کارخانه های جوجه کشی 18روز اول( از 0 تا 440 ساعت) تخم مرغها رادرداخل دستگاه ستر (تخم مرغ گیر) که دمای آن 37.5 ورطوبت آن 60 % است قرارمی دهند. دردستگاهسترچهارعاملبایدموردتوجهقرارگیرد: ـــ دما دمای مناسب برای جوجه کشی به طور متوسط معادل 38-37 درجه می باشد. کاهش دما منجر به دیرتر خارج شدن جوجه ها از تخم مرغ می شود وافزایش آن منجر به زودتر خارج شدن جوجه ها از تخم مرغ می گردد. درجه حرارت مناسب درماشینهای مختلف تا حدودی متفاوت می باشد ـــ رطوبت رطوبت دمای موجود در ماشینهای جوجه کشی سبب تبخیر آب ازتخم مرغها و تلفات جنین می شود. از این روتوجه به رطوبت مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است. از طرفی کاهش رطوبت ماشینهای جوجه کشی منجر به افزایش تبخیر و وسیع تر شدن کیسه های هوایی داخل تخم می شود. در نتیجه نوک جوجه زود تر به اطاقک هوا می رسد. همچنین افزایش رطوبت نیزمنجر به وسعت دیر بهنگام کیسه هوا شده وجوجه در این زمان قادر به تنفس نخواهند بود. رطوبت ماشینهای جوجه کشی به دمای آنها و سرعت تهویه بستگی دارد. ـــ تهویه طی دوره جوجه کشی اکسیژن مورد نیاز جنین توسط منافذ موجود در پوسته تخم مرغ تامین می شود.دی اکسید کربن نیز از همین منافذ خارج می گردد.میزان اکسیژن مورد نیاز جهت رشد جنین حدود21%می باشد.به ازای هر1%کاهش میزان اکسیژن 5%میزان جوجه دهی کاهش می یابد.همچنین عدم خروج دی اکسید کربن وتجمع آن در اطراف تخم مرغها منجر به کاهش درصد جوجه درآوری می شود.چنانچه غلظت دی اکسید کربن به 5%برسد درصد جوجه درآوری به صفر خواهد رسید.حداکثر میزان افزایش غلظت دی اکسید کربن ماشینهای جوجه کشی 5%می باشد. تهویه مشابه سالنهای پرورش اعمال می گردد وچون اکسیژن احتیاج است ودی اکسید کربن دفع می گردد در نتیجه در زمستان گرم ودر تابستان باید سرد باشد.در جوجه کشی فشار مثبت در تهویه مطلوب تر است و جهت تهویه از سمت تمیزترین قسمتها (سترها) به آلوده ترین بخش (اتاق شستشو) می باشد.بین قسمتهای مختلف درها دوطرفه هستند و از هر طرف قابل بازشدن می باشد.اگر تهویه در قسمتهای مختلف به صورت مجزا انجام شود مطلوبتر می باشد. هچر: سه روز باقی مانده، یعنی از روز 21-19 تخم مرغها را در داخل دستگاه هچر(جوجه گیر) قرار می دهند که دمای آن5 /37 درجه و رطوبت آن 75%است در دستگاه هچر از سه عامل از عوامل چهارگانه مذ کور در ستر مورد توجه می باشد: ـــ دما ـــ رطوبت ـــ اکسیژن علت رطوبت بیشتر در دستگاه هچر به این علت است که بعد از روز 19جنین تنفس دارد ودی اکسید کربن و آب ترکیب شده و منجر به شکستگی پوسته ها می شوند.همچنین جنین در روز 19مقداری از کلسیم پوسته را برداشت می کند ( 120میلی گرم در طول 21روز) . در طی دوره 21روزه جوجه کشی تخم مرغها 18 روز در ستر و 2 روز در هچر قرار دارند، ازاین رو نسبت دستگاه ستر به هچر باید 1به 6باشد.در این صورت اگر هر روز بخواهیم تخم مرغها را ست کنیم،بعضی روزها هچر خالی می شود به همین دلیل هر سه روز یکبار تخم مرغها را ست می کنیم.زمان انتقال تخم مرغها ازستر به هچر به شرایط تخم مرغها نیز بستگی دارد.در حقیقت زمانیکه 2-1%تخم مرغها نوک زده شوند زمان انتقال تخم مرغ است. بهداشت وبیماریهای جوجه کشی جوجه کشی به دلیل وجود نور، موادغذایی، رطوبت کافی و…بهترین محل آلودگی می باشد.ازاین رو توجه به نکات بهداشتی اهمیت بسیاری داردزیرا تولید جوجه های سالم منجر به تولید گله هایی باتولید مناسب می گردد. برخی ازامراض ازطریق تخم به جوجه ها منتقل می شوند،از جمله میکروارگانیزمهای گروه سالمونلا که تاثیر زیادی در جوجه درآوری دارند.گروهی از امراض که از طریق تخم به جوجه منتقل نمی شوند به طور غیر مستقیم و با تاثیر بر خصوصیات تخم مرغ موجب کاهش جوجه درآوری می شوند.ازجمله بیماریهای نیوکاسل و برونشیت مزمن که ازطریق تغییرشکل دادن تخم مرغ و افزایش منافذ آن جوجه درآوری راکاهش می دهد.تخم مرغهای جوجه کشی باید تمیز شده ،در ظرف و انبارهای تمیز نیز ذخیره شوند،البته شستشوی تخم مرغها زمینه نفوذ میکروبها به داخل تخم مرغ را فراهم می کند ازاین رو شستن تخم مرغها توصیه نمی گردد و در صورت لزوم باید از آب ولرم حاوی مواد ضدعفونی کننده ،آهن وفاقد ید استفاده شود. علاوه براین، وسایل جوجه کشی نیز باید با آب گرم و مواد ضدعفونی کننده شسته شوند.برای ضدعفونی کردن معمولا از گاز فرمالین استفاده می شود.به طور معمول تخم مرغها طی دوره جوجه کشی نیز مورد ضدعفونی قرار می گیرند. عمل ضدعفونی در ستر و هچر نیز ممکن است انجام شود،در این صورت میزان گاز و زمان ضدعفونی در هچر باید کمتر از میزان گاز وزمان ضدعفونی ستر باشد. غلظتهای استفاده از گاز فرمالین غلظت مقدار پرمنگنات (گرم) مقدار فرمالین (سی سی) حجم فضا (مترمربع) مدت زمان (دقیقه) 1X 20 40 28 20 2X 40 80 28 20 3X 60 120 28 20 غلظت های توصیه شده گاز فرمالین برای ضدعفونی محل ضدعفونی غلظت گاز زمان ضدعفونی(دقیقه) تخم مرغ تازه 3 20 تخم مرغ در ماشین(روز اول) 2 20 اتاق جوجه کشی 1 3 ماشین جوجه کشی 1-3 30 اتاق شتشو 3 30 وسایل 3 30 کامیون 3 30 مواد زائد حاصله از جوجه کشی منبع مناسبی جهت رشد میکروبها می باشند، به همین دلیل این مواد سوزانده می شوند و یا در چاه های مختص به این امر دفن می گردند و موادی نظیر تخم مرغهای غیربارور، جنین های مرده و پوسته تخم مرغ به عنوان غذا در جیره طیور به کار می رود.این مواد پخته و خورد می شوند و به عنوان منبع کلسیم و پروتیئن مصرف می شوند. معیارهای موثر در تشخیص جنسیت معیارهای مورد توجه جوجه خروس جوجه مرغ اندازه برجستگی بزرگ کوچک وضعیت برجستگی مشخص غیرمشخص ارتفاعبرجستگی بلند پهن و مسطح شکل برجستگی گرد نقطه دار خاصیت ارتجاعی برجستگی فنری و ارتجاعی نرم و سست رنگ تیره و پررنگ کمرنگ و روشن بازکردنکلوآک مشکل ساده اندازه کلوآک تنگ و خشک گشاد و مرطوب ظاهرعمومی برجستگی مشخص و برجسته مسطح و نرم

تعداد بازدید از این مطلب: 299
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : حمید رضا شجری
تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392
نظرات

لف) قبل از ورود جوجه:

3-       محل مورد نظر باید به دور از هرگونه طیور دیگر مانند مرغ و کبوتر باشد.

4-       دمای محل مورد نظر باید قبل از ورود جوجه ها حدود 37 درجه سانتی گراد باشد و تا یک هفته این دما حفظ شود و به مرور کم شود.

5-       قبل از ورود جوجه مقداری آب قند به نسبت 10 درصد آماده نموده و تا 24 ساعت پس از ورود جوجه ها به جای آب معمولی از همان آب قند استفاده شود.

ب) بعداز ورود جوجه:

1-چند روز اول ورود سعی شود محل پرورش 24 ساعته روشن باشد تا جوجه ها کم کم به محیط عادت نماییند .

2- سعی نمایید تعداد ظروف آب بیشتر-ی در محل پرورش قرار داده تا جوجه ها راحت تر از آن استفاده نماییند.

3- برای تغذیه جوجه ها هرگز از گندم و بلغور آن استفاده ننمایید و به جای آن سعی شود از بلغور ذرت به همرا سویا و جو استفاده شود.

 

دو هفته اول پرورش جوجه های گوشتی،‏ بحرانی ترین زمان پرورش محسوب می شود و در این مقطع زمانی، بیش از هر مقطع دیگری، اهمیت استفاده از راهكارهای مدیریتی مشهود می باشد.

در اوایل روزهای پرورش جوجه ها قادر به تنظیم درجه حرارت بدنشان نیستند تا اینكه به سن یك هفتگی برسند بنابراین نیاز به منابع گرمازا مناسب كه تا سن یك هفتگی  دمای محیط را در حدود 35 الی 37 درجه سانتیگراد ثابت نگه دارند، احساس می شود.

 

به جوجه ها برای غذا معمولاً بلغور جو، آرد نخودچی و سبوس جو می دهند. از خود گندم استفاده نمی شود؛ چون برای جوجه ها ضرر دارد.

 

تعداد بازدید از این مطلب: 318
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تعداد صفحات : 14


به نام خالق هستی سلام خوش اومدید به وبلاگ خودتون در صورت تمایل می توانید لینک کنید منتظر انتقاد و پیشنهاد های شما هستم


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود